И така, пригответе си две зелени чушки, две червени чушки,

...
И така, пригответе си две зелени чушки, две червени чушки,
Коментари Харесай

Този Турски Деликатес Е Подарък За Всяка Работеща Жена! Приготвя Се За Нула Време След Работа!

И по този начин, пригответе си две зелени чушки, две червени чушки, половин или една глава лук, четири яйца, четири домата, към 100 грама зехтин, черен пипер, лъжичка сол, няколко стръка магданоз.

Чудно апетитен менемен по мързелива турска рецепта
Първо режем на едро лука и го слагаме в тигана с мазнината, с цел да се запържи. Посоляваме го леко и прибавяме щипка черен пипер. После режем чушките, още веднъж на едро и ги прибавяме към лука в тигана.

Взимаме два от четирите домата, режем ги на кубчета и също ги причисляваме към лука и чушките, а останалите два домата нарязваме на едро и ги оставяме за най-после, когато всичко към този момент добре се е задушило и е омекнало.

Преди вторите домати да са омекнали, надупчете ги леко и поставете яйцата, а по-късно поръсете с черен пипер и сол. Тиганът се покрива и се оставя за към пет минути на междинна температура по този начин, че яйцата да останат колкото е допустимо по-рохки.

Вече готово, ястието се поръсва с пресния и ситно нарязан магданоз и може да се сервира на масата непосредствено с тигана. А в случай че го ядете непосредствено с топъл самун, вместо вилица, удоволствието ви ще е двойно по-голямо. Да ви е сладостен менеменът! /Петя Аргирова / uhaena.blogspot.bg
Tags: ОЩЕ ТОП РЕЦЕПТИДЕЛИКАТЕСИВКУСНО
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР