И така: оказа се, че за управляващите от ГЕРБ един

...
И така: оказа се, че за управляващите от ГЕРБ един
Коментари Харесай

Защо Демократична България толкова много дразни ГЕРБ?

И по този начин: оказа се, че за ръководещите от ГЕРБ един от най-големите проблеми на страната, зложелател №1 и провинен за всичко е не различен, а „ Демократична България " (ДБ). Заради нея (и поради гласоподавателите ѝ), видите ли, за малко „ синя “ София да стане " алена ", а страната да се отклони от пътя на евроатлантическите полезности и на неспирния напредък. Излезе даже, че тя е в дъното и на безалтернативния избор на Гешев за основен прокурор.

Съсредоточаването на толкоз гневен агитационен огън върху едно обединяване от партии, явили се на избори „ без пукнат лев “, със скромни организационни благоприятни условия, с съвсем отсечен достъп до медиите и (като резултат) с лимитирано електорално въздействие, е мощно несъразмерно. Впрочем, същите, които в този момент сипят огън и жупел върху Демократична България, по други мотиви я разказват надменно като незначителна софийска дребна коалицийка от още по-дребни партийки. С какво тогава ги нервира и тормози толкоз доста?

Кой с кого се съюзява

Отговорът на този въпрос минава през разбор на някои от съответните обвинявания. Тук можем да прескочим най-безсмислените и плоски опити за заяждане " на дребно ", които така и така към този момент бяха неведнъж представени и коментирани. Като: " някогашните деца и внуци на алената номенклатура " и " да си изберат Манолова за началник ". Има други цитати, които са още по-показателни. Да стартираме с този образец: един някогашен държавен глава, излъчен преди време от ГЕРБ, показа „ своето надълбоко терзание “ и „ оскърбление “ от това, че на балотажа управлението на „ Демократична България " било влезнало в съюз с Мая Манолова. Тази откровена небивалица е унизителна на първо време за оня, който я произнесе. Защото таман управлението на „ Демократична България " категорично разгласи, че не поддържа нито една от двете участнички в балотажа. Тъй че не е влизало в съюз с който и да било.

Колкото до гласоподавателите на Демократична България, тук нещата са напълно в полето на спекулациите. Част от тях несъмнено в действителност са дали своят вот за Манолова, само че друга, евентуално по-голяма част, на процедура (пряко или индиректно, посредством отхвърли си да заемат страна) са подкрепили Фандъкова. Тъй че с не по-малко съображение може да се твърди тъкмо противоположното - че гласоподавателите на „ Демократична България " са избавили Фандъкова, за което ГЕРБ би трябвало не да ги ругатни, а да им благодари.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР