И така, какво точно е аневризма на мозъка? Това е

...
И така, какво точно е аневризма на мозъка? Това е
Коментари Харесай

Това може да спаси живота ви! Неврохирург от Ню Йорк посочи как да разпознаем аневризъм в мозъка, преди да е станало късно

И по този начин, какво тъкмо е аневризма на мозъка? Това е уязвимост в стената на един от мозъчните кръвоносни съдове, изяснява Хауърд Рийна, неврохирург в Медицински център " Лангоне " в Нюйоркския университет. Тъй като кръвта минава през мозъка ви, тази уязвимост разрешава на стената на съда да избута на открито и да се образува подутина.

Като пренадут балон тази подутина може да се унищожи, което разрешава кръвта да изтече в обкръжаващата мозъчна тъкан, споделя Рийна. " Докато не се получи скъсване или приключване, доста хора се разхождат с аневризма и не го знаят ", изяснява той

Китайски способ разкрива по какъв начин да спасите човек, получил инсулт, употребявайки единствено игла

" Някои данни, демонстрират, че от 6% до 9% от популацията имат признаци. Но неочакваното, мъчителното главоболие в действителност е признак, споделя Рийна. Другите признаци, които той загатва, че съпровождат или идват по-късно главоболие, прецизира " За дамата ".

Главоболието може да бъде на всички места, само че пациентите нормално го разказват като фокусирано зад очите, прибавя той. Ако вие или някой, който познавате, страдате от посочените признаци, които Рийна разказва, " обадете се на 112 или незабавно отидете в незабавна помощ ", споделя той.

10 рискови фактори за инсулт, първи признаци и незабавна помощ

Най-честият признак е най-лошото главоболие в живота ви. " Хората го разказват като да бъдат ударени от мълния ", споделя Рийна. Това главоболие може да бъде съпроводено от вдървеност на шията, изтръпване на лицето и сензитивност към светлината. Някои хора също оповестяват, че чуват изстрел или взрив, когато се случи това скъсване. Припадъци, чувство за уязвимост в крайниците, замъглено или двойно виждане и последна отмалялост са всички свързани признаци.

Има няколко разнообразни процедури, които лекарите могат да създадат, с цел да облекчат натиска, породен от разкъсването на аневризъм ", споделя Рийна. Вашият мозък е сензитивен орган. Дори в случай че човек в началото оцелее и получи лекуване, към една трета от пациентите умират, а друга трета имат някакво трайно увреждане. Последната една трета " се връща към естественото равнище на действие ", споделя Рийна.

Крофърд създател на фондация в памет на брачната половинка му, която е умряла точно от аневризъм е поел ангажимент да усъвършенства статистиката. " Ако някой е приключил работата, която вършим в този момент, с цел да повишим публичното схващане, Лиса и милиони други щяха да бъдат живи ", споделя той.
Споделете публикацията, с цел да знаят повече хора! Това може да избави нечий живот!/Zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР