И така, какво може да направи един усъвършенстван чатбот в

...
И така, какво може да направи един усъвършенстван чатбот в
Коментари Харесай

Новият ИИ FraudGPT е идеален за писане на фишинг имейли

И по този начин, какво може да направи един модернизиран чатбот в ръцете на подли киберпрестъпници?

Появата на генеративните модели на изкуствения разсъдък фрапантно промени пейзажа на киберзаплахите. Неотдавнашен разбор на даркнет конгреси, осъществен от изследователския екип на Netenrich, демонстрира появяването и разпространяването на FraudGPT – чатбот с изкуствен интелект – измежду киберпрестъпниците.

FraudGPT е основан само за злонамерени цели. Списъкът с неговите благоприятни условия включва: писане на фишинг имейли, хакване на уеб страници, кражба на данни от банкови карти и така нататък Понастоящем достъпът до услугата се продава на разнообразни черни пазари, както и в Telegram канала на създателя.

Както се вижда от промоциите, нападателят може да сътвори имейл, който евентуално ще накара получателя да кликне върху злонамерена връзка. Това е от решаващо значение за образуване на фишинг или BEC офанзиви (компрометиране на бизнес имейл).

Абонаментът за FraudGPT е 200 $ на месец или 1700 $ на година, а цялостният лист с опциите на злонамерения чатбот включва следното:

Писане на злотворен код; Създаване на неоткриваеми вируси; Откриване на уязвимости; Създаване на фишинг страници; Писане на подправени имейли; Откриване на нарушавания на сигурността на данните; Преподаване на програмиране и хакерство; Намиране на уеб сайтове за кражба на картови данни.
Скрийншот с проява работата на FraudGPT

Колкото и да е необичайно, сходен злоумишлен чатбот не е нещо коренно ново и неповторимо по рода си. Буквално при започване на този месец в дарк форумите започнаха всеобщо да се популяризират реклами на различен чатбот с изкуствен интелект, наименуван WormGPT.

Въпреки че ChatGPT и другите системи с изкуствен интелект нормално се основават с етични ограничавания, допустимо е те да бъдат модифицирани за свободно прилагане, от което се възползват нарушителите и да печелят съществени пари, като продават достъпа до своите творения на други нарушители.

Появата на FraudGPT и други сходни лъжлив принадлежности е обезпокоителен сигнал за заплахата от корист с опциите на изкуствения разсъдък. При това до момента в множеството случаи приказваме единствено за фишинг, т.е. за началния стадий на офанзивата. Главното е с течение на времето чатботовете да не се научат да правят целия цикъл на офанзивите от началото до края – в автоматизиран режим. Защото тук изкуственият разсъдък няма да има еднакъв на себе си по експедитивност и системност. Той ден след ден ще трансформира фишинга в рансъмуер за криптиране и кражба на данни. Ще се наложи използването на напълно нови тактики за отбрана с потребление на комплицирана телеметрия и други похвати, която да може да открива роботизираните нападатели, с които хакерите към този момент разполагат и доста сполучливо употребяват.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР