И сроковете за получаване на т.нар. детски надбавки се удължават

...
И сроковете за получаване на т.нар. детски надбавки се удължават
Коментари Харесай

И сроковете за детски надбавки се удължават заради извънредното положение

И периодите за приемане на така наречен детски надбавки се удължават поради изключителното състояние. Това оповестиха от Агенцията за обществено подкрепяне (АСП) на въпрос на " Дневник " по отношение на читателски сигнали.

Срокът на всички месечни фамилни помощи, отпуснати на съображение член 7 от Закона за фамилни помощи за деца (месечните помощи за дете до довеждане докрай на приблизително обучение - бел.ред.), който изтича в интервала от 1 февруари 2020 година до анулацията на изключителното състояние, се удължава служебно до края на месеца, в който е анулирано изключителното състояние, прецизираха от АСП. Към момента изключителното състояние е оповестено за територията на цялата страна до 13 март.

За времето на изключителното състояние като условия за приемане на месечните помощи не се ползва условието децата да посещават постоянно учебно заведение или подготвителните групи в детските градини и учебните заведения, както и условието за осъществени наложителни имунизации и профилактични прегледи съгласно възрастта и здравословното положение на детето, за което се желае помощта.

Хората, на които следва през този месец да подадат заявление за разпределяне на помощи, само че чиито работодатели са затворили, обаче ще имат компликации да получат надбавките, в случай че не показват уверение за приход, се схваща от отговора на АСП. Оттам прецизират, че в заявленията-декларации родителите следва да заявяват брутните си приходи и да приложат уверение за тях. Удостоверенията се издават от съответния шеф.

" В случай, че лицето не е приложило уверение за брутния приход, производството се стопира, а изчезналият удостоверителен документ се изисква след привършване на въведеното изключително състояние ", показват от АСП.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1277)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР