И спешните медици се обърнаха с молба към журналистите да

...
И спешните медици се обърнаха с молба към журналистите да
Коментари Харесай

Спешните медици: Държавата не ни зачита ”за хора от първа линия в борбата с COVID-19”

И незабавните медици се обърнаха с молба към публицистите да попитат властта и Националния действен щаб по какъв начин да работят без задоволително защитни дрехи и за какво COVID-19. Явно връзката и с хората, които взимат решения и тръбят, че всички ограничения са на равнище, не желаят да чуят гласа им.
Ето апелът на незабавните медици и въпросите на които желаят обществен отговор:

Обръщение
До българските публицисти
От незабавните медици в ЦСМП и Следствен отдел към окръжна прокуратура
Г-да/г-жи публицисти,
Ние сме тези невидими медици с бутафорни и извънредно незадоволителни защитни дрехи, които диагностицират, транспортират и лекуват първи по домовете и незабавните отделения пациентите с COVID-19. Естеството на работата ни за жалост ни трансформира в заразоносители, които заплашват всекидневно фамилиите си и неинфекциозните си пациенти. Ние сме към 8000 индивида и към този момент цялостен месец живеем със страха да не предадем болестта, с която се сблъскваме всекидневно. Но страната не ни зачита " за хора от първа линия в битката с COVID-19 ". Може би поради това не ни тестват по никакъв метод, не ни обезщетяват за рисковете на работата ни, не ни схващат. В името на нашите пациенти и нашите фамилии Ви молим да попитате по време на многочислените брифинги на властта и националния щаб:

1. Колко от нас са тествани и какъв брой са заболели от COVID-19 от началото на епидемията?

2. Защо не ни тестват след всеки контакт с болен от COVID-19, даже когато сме карантинирани, даже когато се разболеем? Оказва се, че трудът на другите ни сътрудници, на служителите на реда, военнослужещите, водачите на рейсове, на депутатите е по-рисков от нашия.

3. Кога ще имаме задоволително защитни дрехи, каквито имат сътрудниците ни от интензивни и инфекциозни отделения? Пациентът с COVID-19 е еднообразно инфектиран за всички, а на нас ни дават екипи единствено в случай че има информация, че пациентът е подозрителен.Знаят ли в какъв брой случаи пациентите със зной, гръдна болежка, паник офанзива в следствие се оказват с позитивен тест за COVID-19?

4. Кога ще имаме бързи проби с цел да диагностицираме пациентите си? Работата на мрачно води до неверни диагнози и неправилни или пропуснати хоспитализации.

5. Колко от нас би трябвало да се разболеят или загинат от COVID-19 с цел да ни схванат от Министерство на здравеопазването и Националния спешен щаб?

Ще Ви бъдем признателни и в случай че информирате обществото, че досега нито един незабавен доктор не е получил обещаните 1000 лева от парите на данъкоплатеца за обезщетение за работата си с пациенти c COVID-19.

2.04.2020г. С почитание доктор Д. Кателиева,
ръководител на НАРСМП

Ето и анализът на незабавните медици, оповестен единствено час преди горния апел:

Изводи за незабавните медици след днешния брифинг на НОЩ

1. Не сме забавни нито на публицистите, нито на НОЩ

2.Не знаят нищо за нас,нито за особеностите на работата ни, нито за рисковете, нито за последствията от контакта ни с пациенти с COVID-19

3.Клиничната картина на COVID-19 се трансформира единствено в журналистическите изявления,т.е. чететe единствено научни изявления и не се подвеждайте от медиините публикации от всякакви знайни инезнайни специалисти.Препоръчвам ви уеб сайтове на научни сдружения и научни списания, където всяка информация по тематиката е доказана с научна меродавност

4.НОЩ си признава,че не регистрират действителната заболеваемост, само че ще посъветва Министерски съвет да отстрани изключителното състояние, едвам когато стартира да спада заболеваемостта.

5.НОЩ си признава,че има друг критерий за тестването на пациенти,но виновността носи РЗИ.Но НОЩ не счита да предложи на Министерство на здравеопазването да разпореди на РЗИ да разшири показанията за тестване с другите проби!Т.е. в случай че нямате пари да се тествате в частна лаборатория, ще ви тестват когато сатурацията ви падне до степен да ви одобряват в болница за интензивно лекуване!

Ако някой има друго тълкувание на чутото и разбраното от мен коментирайте!Защото мойте заключения несъмнено са нездравословни, без да желая да се заяждам с НОЩ!

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР