И служебният премиер Гълъб Донев коментира патовата ситуация с избора

...
И служебният премиер Гълъб Донев коментира патовата ситуация с избора
Коментари Харесай

Служебният премиер Гълъб Донев с критика към депутатите


И служебният министър председател Гълъб Донев разяснява патовата обстановка с избора на ръководител на Народното събрание.

Той прикани политиците да спрат с политическите спектакли, защото поради блокажа на работата на Народното събрание, усложнен от избор на ръководител, не могат да бъдат признати значими закони. Напрежение се основава и към наближаващата бюджетна процедура.

Служебното държавно управление е създало няколко сюжета при подготовката на бюджета за идната година. Проблемът, е че няма по какъв начин да бъде изслушан финансовият министър, тъй като няма нито ръководител на Народното събрание, нито комисии.

" Без подозрение, навременното пускане на бюджетната процедура и рационалното отношение на народните представители към парите на страната е от първостепенна значимост. Изслушването на финансовия министър обаче би било допустимо, едвам откакто бъде определен ръководителят на 48-ото Народно заседание ", означи Гълъб Донев.

Блокират се и законопроекти, свързани с парите по Плана за възобновяване и резистентност. Донев разяснява, че съгласно оценка на наблюдаващи служебният кабинет е избран като " държавно управление на действието ".

" Пропиляното политическо време изяжда от времето ни като общество. Хората желаят да живеят в добре уредена страна, а не да бъдат фенове на политически спектакли ", добави Гълъб Донев.

По-рано през днешния ден и представителят на държавното управление насочи остри рецензии за блокираната работа на Народното събрание.

„ Парламентът демонстрира най-безобразното си лице, там виждаш хора, които не знаят защо са там. Имаме несъответстващо държание на политиците. Приличат ми на група пияни мъже, които са влезнали в кокпита на аероплан и се пробват да го ръководят, но не знаят по какъв начин да го приземят. Ако не дойдат водачите, този аероплан ще се разбие. Проблемът е, че ние сме пътуващите в самолета “, разяснява Антон Кутев.

По думите на Кутев най-хубавият излаз е работещ парламент и държавно управление.

Служебният боен министър прикани депутатите да ратифицират решение за откриване на банкова сметка със Съединени американски щати, свързани с парите за първите изтребители F-16. Заради неналичието на решения на предходните парламенти сме изгубили 10 млн. $. От 1 ноември испански изтребители ще патрулират над нашето небе.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР