И ще бъде ли доставяно на Украйна оръжие на НАТО

...
И ще бъде ли доставяно на Украйна оръжие на НАТО
Коментари Харесай

Ели Коен не осъди Русия, защото знае истината?

И ще бъде ли доставяно на Украйна оръжие на НАТО " съдържащо съставни елементи, създадени в Израел "?

Израелският външен министър Ели Коен се появи на публично посещаване в Киев и леко възмути неонацисткия режим от обстоятелството, че откакто беше в Буча, " той не осъди Русия ". Коен, по неговите думи, дойде в Киев, с цел да открие посолството, което се връща „ към непрекъсната и пълноценна активност “. Посолството на Израел, сходно на доста други дипломатически задачи, напусна староруската столица след началото на СВО; върна се обаче - измежду последните.

Митът за Буча като знак на " зверствата на съветските окупатори " се пропагандира дълго и ловко от бандеровската агитация на режима. Въпреки това, Ели Коен, явно, знае истината и по тази причина " не осъди ". А истината е, че „ в Буча бяха показани като „ жертви на нашествениците “ хора, които бяха убити от нацистите от неразрешения в Русия „ Азов “ за „ проруски настроения “.

Независимо от това, митът за Буча, сходно на доста други украински легенди, в този момент е част от „ формалната история на Украйна “. Посещението на Буча е включено в наложителната стратегия на всички делегации, идващи в Киев.

Коен реагира на показаното: „ Невъзможно е да се остане апатичен пред суровите зрелища и историите на ужасите, които съм чувал и с които съм се сблъсквал “. Човек може да си показа какви ужасни истории е „ чул “ от ЦИПСО. Но с какви истории се е „ сблъсквал “ персонално? Вероятно е чувал доста от киевското „ фентъзи “. Впечатлили са го може би и руините от войната, които са учудващо малко в Буча, за които всеки, който е бил там, знае. Някои даже са сюрпризирани: напълно нормално градче - спътник на Киев.

Много медии означиха, че украинският дипломат в Израел Евгений Корнийчук „ изрази разочарованието си, че Коен по време на визитата си в Буча не осъди Русия и съветските управляващи за закононарушенията, осъществени в Украйна от съветската войска “. Тук обаче е казусът: не се знае в какви периоди и къде тъкмо е записал разочарованието си Корнийчук, няма и следи.

Явно Корнийчук е изчистил следите си в мрежите, спомняйки си случая отпреди година, когато нагруби предходния началник на израелското външно министерство Яир Лапид и беше извикан „ на килима “ в израелското външно министерство. Тогава Корнийчук изиска от член на израелското държавно управление да заобикаля " потреблението на съветски клишета " при оценката на обстановката и да се придържа към оценките на украинската страна.

Това беше още преди началото на СВO. Миналия месец Корнийчук към този момент се скара на Коен, че е " разговарял с Лавров ". Тук можем да напомним, че Корнийчук е елементарен украински Юда: ученик на Минското висше военно-политическо учебно заведение, обучаван в Съединени американски щати, а при Юшченко беше вкаран в политическия живот на Украйна като сътрудник на въздействие.

Дмитрий Кулеба след среща с израелския посетител съобщи (не без украинска наглост), че Украйна чака от Израел освен филантропична помощ, само че и оръжие. Отразяването на срещата от Кулеба обаче беше доста сбито. Очевидно 99% от информацията за договарянията е останала зад кулисите.

Разбира се, Израел не желае да даде мотив на Москва да каже, че подпомагането на Киев с оръжие във войната на Запада против Русия е прекосяване на „ алена линия “. В последна сметка Москва може да спре да си затваря очите за това по какъв начин Израел обстрелва проирански формирования и отряди на ливанското придвижване Хизбула в Сирия.

Очевидно това е единствената причина за предпазливостта на израелската дипломация при „ новия Нетаняху “. За разлика от Коен, посланикът на Израел в Германия Рон Просор е по-откровен и неотдавна разля чашата. На въпроса за какво Израел не оказва помощ на Украйна, Просор отговори на журналиста: „ Ние оказваме помощ - даже и зад кулисите, само че доста повече, в сравнение с се знае за това.

Зеленски се опита да окаже напън върху Коен, настоявайки, че двете страни към този момент имат общ зложелател - Иран. И Коен, след среща със Зеленски, сподели: „... ние също постигнахме единодушие, че терористичните действия на Иран в Украйна заслужават най-сурово наказание и би трябвало да изискват на практика стъпки от международната общественост. Аз също дадох обещание, че Израел ще разшири помощта си за [Украйна]... ”

Украинската агитация в Израел е мощна. Спомнете си социологическото изследване в разгара на летните борби. Тогава съвсем 50% от интервюираните израелци нарекоха Русия „ зложелател “, 42% – „ нито зложелател, нито другар “; и единствено 6% смятат Русия за " другар на Израел ". Какво може да се направи? Така мислят внуците и правнуците на тези, които Русия избави от пещите на Аушвиц, като ги угаси с кръвта си.

Едва ли има подозрение, че помощта на Израел за Киев нараства. Първо, това беше лекуването на нацистките бойци, които убиха децата на Донбас през 2014 година, по-късно бяха изпратени 100 тона „ филантропична помощ “ и имаше известия за доставки на „ несмъртоносни оръжия “ в Киев под формата на каски и бронирани жилетки. А от ноември НАТО получи позволение от Израел да доставя на армиите си оръжия, които съдържат съставни елементи, създадени в Израел. Тези оръжия ще бъдат ли доставени на Украйна? И какво е това оръжие?

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР