И шоуменът Слави Трифонов се извини във фейсбук на Япония

...
И шоуменът Слави Трифонов се извини във фейсбук на Япония
Коментари Харесай

Слави за оскверняването на мемориала в Хирошима: Срам ме е

И шоуменът Слави Трифонов се извини във фейсбук на Япония и японския народ за оскверняването на Мемориала на мира в Хирошима, осъществено от техници на Софийската опера и балет, която е на турне в Страната на изгряващото слънце.
 Софийската опера се извини на японския народ и уволни техниците, осквернили мемориала
Тв водещият разгласява и клип с осъществяване на японската песен Shima Uta в осъществяване на Борис Солтарийски и Ку-ку бенд.

Ето какво написа Трифонов в обществената мрежа:

Kакто евентуално сте разбрали от новините – българи оскверниха Мемориала на мира в Хирошима, Япония, като изписаха със спрей „ Локо София “ на един от паметниците. Мемориалът на мира в Хирошима е в памет на жертвите от атомните бомбардировки над Хирошима и Нагасаки в края на Втората международна война. Броят на жертвите от тези бомбардировки е сред 150 000 и 240 000 души. И тъкмо там, на мемориала - „ Локо София “. 

Сега какво да кажа? Мога да кажа, че ме е позор. Срам ме е от постъпката на тия горди железничари, тъй като и аз като тях съм българин. Но в този момент аз на тях няма какво да кажа. Ако кажа, ще е нещо цинично.

По-скоро, като всеки българин, съм задължен да поднеса извинения към японския народ. Защото не всички българи сме като ония от „ Локо София “ и това леке не може да стои върху всички българи. Сега, аз не знам до какъв брой японци ще доближи това опрощение, само че даже и до един японец да доближи, отново си заслужава.

Всъщност, като се замисля, извинението си заслужава и поради паметта към житейската история на тъкмо един японец – Сейго Ямадзава - японският самурай, който приема за собствен дълг да се бие, забележете - в дивизията на военачалник Скобелев при офанзивата на Плевенската цитадела по време на Руско-турската освободителна война. Да се бие за освобождението на всички българи.

Mислех, мислех какво тъкмо да бъде извинението и взех решение, че най-хубавото опрощение ще е една японска ария, изпята от българина Борис Солтарийски и изсвирена от българите от „ Ку-ку бенд “.

Но това не е просто ария. Това е една доста специфична ария. Казва се „ Shima Uta ” („ Островна ария “) и е известна още като японската ария на мира. Нейн създател е Кадзуфуми Миядзава и тя е написана в памет на жертвите от Битката за остров Окинава през Втората международна война сред армиите на Съединени американски щати и Япония. В японската ария на мира се пее за раздялата сред мъж и жена. Раздяла, която не е желана, само че не може да бъде избегната.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР