И шестте обединени детски заведения в Кюстендил ще работят през

...
И шестте обединени детски заведения в Кюстендил ще работят през
Коментари Харесай

Шестте детски градини в Кюстендил ще работят през лятото и ще приемат деца от други градове

И шестте обединени детски заведения в Кюстендил ще работят през лятото, оповестиха от общината. Както в последните няколко години, градините ще одобряват и малчугани от други градове и региони на страната, които са на почивка в Кюстендил, сподели зам.-кметът по духовните действия Светослав Василев. 

Родителите на деца, които карат ваканцията при баба и дядо или  при родственици в Кюстендил, ще заплащат цялостния размер месечна такса - 98 лв.. За родените преди 1 януари 2013 год. използването на детската градина е 50% по-евтино, т.е. 49 лв., а за родените след тази дата тя е изцяло безвъзмездна. 

Зам.-кметът на общината по финансите Надя Каратова дава образец със своето 5-годишно внуче, чиито родители са в София. През лятото то ще е при баба си. И тя - в случай че не успее да вземе отпуск за дните през ваканцията и реши да го даде на градина, ще заплати 98 лв., тъй като детето е гражданин на София. 

За да избегнат цялостния размер на таксата за градина, към 300 родители са се записали с непрекъснат адрес в Кюстендил за м.г. и от началото на т.г., споделиха от общината.  

До края на юли всички детски градини в Дупница ще работят. През август пък ще има дежурни забавачници с две-три групи, които ще одобряват малчуганите от другите детски градини по попълнена от родители декларация дали детето им ще посещаав ОДЗ, или ще си е в къщи, оповестиха от общината. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР