и се скараха отново. Този път в през постове във

...
и се скараха отново. Този път в през постове във
Коментари Харесай

Нов сблъсък между Нешка Робева и Илияна Раева - този път заради Киев

и се скараха още веднъж. Този път в през постове във Фейсбук двете разменят рецензии и пояснения за това за какво беше позволен COVID-19 в анамбъла по художествена гимнастика, който не взе участие в Киев.
" Мисля, че не би трябвало да си доста интелигентен, още по-малко талантлив, с цел да предвидиш, че успеха ще бъде за тези, които съумеят да запазят здравето си и вземат участие ", написа Нешка Робева и подложи на унищожителна рецензия треньорския състав на златните девойки на България. Според нея точно те са отговорни за пропуща България да се върне със злато от Европейското състезание.
Робева приканва управлението да поеме отговорност за стореното или по-скоро пропуснатото с много остри и внезапни думи.
Ето какво написа тя в първия си пост:
" Отмина Европейското състезание – Украйна 2020г.

Едно състезание безусловно друго от всички, които сме гледали… Първенство, по време на което, светът е западнал в очакване... Недоверие… Ужас. Едни имат вяра – други – не… Болестта, като че си играе с нас…

Затвориха учебни заведения, театри, препълниха болниците…

Отмениха Олимпиада…, Световни и Европейски шампионати по разнообразни спортове….

И тъкмо тогава управлението на ЮЕГ реши, че ще организира шампионата по художествена гимнастика. И то в Киев… Можем единствено да поздравим и ръководителите от ЮЕГ и уредниците на шампионата в Украйна. Провеждането на това съревнование бе нужен и мощен ход. Хората се нуждаят тъкмо от това – проява на силата на духа, превъзмогване на страха, битка и победа… Победа на младостта над страха… Животът, който продължава… Да поздравим всички участници, да поздравим победителките. Да поздравим нашите деца и треньори – Малката сладка Стили и Ева...Боряна.

Без ръководителите и ще изясня за какво.

Мисля, че не би трябвало да си доста интелигентен, още по-малко талантлив, с цел да предвидиш, че успеха ще бъде за тези, които съумеят да запазят здравето си и вземат участие.

Мисля, че нашият отбор щеше да бъде безспорен отличник.

Защо не взе участие?

Защото го управляват хора, които имат уста, само че нямат глави. На въпроса ми: „ Как допуснахте болест в тима, месец преди надпреварата? “ /Бащата на една от състезателките бе пренесъл болестта./ И тогава чух умопомрачителен отговор: „ А Вие какво желаете, децата да не виждат родителите си? “ Децата?! Тези, които са напуснали фамилиите си, с цел да се състезават и чиято цел е ясна – подготовка, присъединяване, битка и победа в надпревари. Дейност прекомерно скъпо струваща и платена на фона на общата бедност, която царува в държавата… Деца сред 17, 20 и нагоре години? В разгара на пандемията да види баща си?! Месец преди Европейското? Това звучи жалко до идиотизъм. В бъдещата история на този спорт в раздела, „ Е няма такова животно “ ще бъде записано със златни букви „ Една видя татко си, четири други и България не видяха златните медали, тъй като не видяха и Европейското “.

Катрин Тасева доста страдала през тази година?! Кой го позволи? Май изкарала Короната от коша с лъжите и я сложила не където би трябвало. Преди два месеца четохме и слушахме за „ героизма “ на Катрин и Воложанина с толкоз тежки контузии, по какъв начин играят и самоотвержено пазят името на Клуб „ Илиана-Левски “? Контузени, с болки в кръста, в краката в главата и под дърво и камък, само че завоюваха купата за обичания /правилния/ клуб. Лъчезара Пекова и Невяна Владинова бяха контузени /за едната към този момент се съмнявам/, само че и дума не е ставало да им предлагаме да вземат участие за „ Левски “. Предтояха им доста по-важни изяви, бяха национални състезателки…

Два въпроса:

1. Защо толкоз доста контузии в НО при толкоз доста възобновяване, разтривки, рехабилитация почивки на море, високопланинско встъпване в подготвителния период… И при толкоз малко тренировки и натоварване. Не е ли време да се потърси повода?

2. Кой носи отговорност и кой ще понесе следствията от неучастието на отбор дами?

3. Кой е позволил и кой ще понесе отговорността по тази причина, че пред национални състезателки, като приоритет се слага клубно съревнование?

Време е някой да дава отговор както пред сътрудниците си, пред родителите, почитателите и министерството, като признае позволените неточности, тъй като другояче ще решим, че Бог не обича смелите, само че до известно време гледа сеира на наглите….

Е, аз като Нешка Робева, която е на 74г., само че към момента е пощадена от старческата, деменция ще загатна, единствено ще загатна, за един въпрос, който давам обещание, че в случай че не се вземат ограничения за промяна на обстановката, ще развия с подробности…

Преди 4г., когато на Оценка за съвместимост, И.Раева съобщи, че най-голямата неточност е била, че е разрешила Н.Владинова и К.Тасева, да се приготвят децентрализирано на „ Герена “, аз прекомерно прочувствено заявих, че взимайки ги на „ Раковски “, ще ги провалят.

Невяна, която под вещото управление на….. на „ Раковски “, все едно на кого, бе блъснала дъното с 20тото си място, изтеглена на „ Герена “, завоюва единствена квота за България /индивидуално/ и 7мо място на ОИ...

Може би съм се объркала?! Ежедневно слушам, /но не разбирам/, че триумфът й, както и кариерата, с помощта на централизираната подготовка, били невероятни?! А за Катрин да не говорим… Сбъркала съм, те не се подготвяли за съревнование и за шампионки, те се подготвяли за ръководителки… Повечето заплащат, с цел да учат, на други им заплащат с цел да?!...

Не съм пророчица, само че при съществуването на обикновена мисловна активност, човек би трябвало да се замисли, планува, реши и промени някои неща. И да спрат да дрънкат, тъй като, в действителност ще престанем да тъгуваме и ще стартираме да се смеем.

Казах и заставам зад думите си. Но споделих прекомерно малко.

Особено след звучните шамари, които К.Дунавска и М.Василева, зашлевиха пред цяла Европа на тези, които ги прогониха от Родината…

Ще пиша, тъй като заслужават. И заслужат да бъдат отделени. И заслужават особено място, което имат от дълго време в моето сърце….

Ще пиша и за „ Македончето “ – Рейчи, тъй като „ И самичък войнът е войник. “

„ Истината е потребна за този, на който я споделят и нездравословна за този, който я споделя “ – Блез Паскал

Дано! Въпреки че… "

В идващият си пост Робева продължава с рецензиите - определяйки Европейсото състезание в Киев като " звучна плесница против байганьовщианта в българския спорт. " Тя поздравява спечелилите български девойки и споделя, че в отсъствието на Русия, България и Италия се посочило новото лице на художествената гимнастика - а точно - сензацията Турция. Ансамбълът на Турция завоюва златото на три обръча и два чифта булхалки, а зад историческия триумф на девойките стои българската треньорка Камелия Дунавска.

Робева продължава с трети не по-малко ядосан пост за ориста на Марияна Василева - треньор на Азербайджан, " която посочила композиции и готови състезателки, сподели, че е модернист, че се употребява с доверие и независимост на дейностите, в страната, която я одобри и изяви опциите й на треньор и лидер. Показа, че зад тила й стои интелигентно управление, което поддържа и има вяра на треньора си. "
Споменава се и състезателката от Северна Македония с български корени , несъмнено, и тук Робева не пропуща да нападне Раева: " И някоколко думи за самотния войник на това съревнование – македончето -родено в Америка, с български генезис, по нашенски отхвърлено от НО на майчица България – Рейчъл Стояноф, член на КХГ " Левски ", с треньор Валентина Симеонова..

Браво, Рейчи, отлично, Валя!

Благодаря ви, че до момента в който президентката ви се занимаваше с глутница кучета на село/сиреч аз/, вие работехте и дружно с още 10 на брой пубера и над 100деца в залата, участвахте и защитавахте името на клуба, подготвяйки се и за Екологичен потенциал. И най-важното, че успяхте да се опазите. Поднасям на Рейчъл извинения, че жестоко не разреших, посредством майка й, всевъзможни купони, празненства и разходки по плажове, басейни и сладкарници. Тъй като шефката на БФХГ разкри обществената загадка, че съм тоталитарен ученик и треньор, действах като подобен. "

 
Отговорът на Илияна Раева не закъсня. И стартира с ясна позиция: " Срамота! ". Ето какво написа тя:

" Срамота!

Да отговорим небрежно на Нешка, тъй като ние работим и нямаме доста време!

С носталгия към плесниците и торбата с неистини.

Директно, тъй като нямам доста време, а и състезателки и сътрудници упорстват да отговоря.

Камелия Дунавска - “изгонена ” от България?!

Камелия беше треньор на девойки отбор. Спечели 3 място на европейско ( комбиниране с грешка) и второ място на МОИ с присъединяване на 5 или 6 страни от всеки континент. БФХГ и бащата на Ели Бинева помогнаха за това съревнование България да взе участие с welde card. Две съчетания с неточност. Да, прелестно комбиниране с 5 обръчи, както и други български треньори умеят. След привършване на сезон девойки по мое предложение УС на БФХГ една година я остави на заплата да продължи да готви този тим за възраст дами с оглед попълване на идващия тим дами, след привършване на олимпийската година. Без да се спирам на детайлности, в този интервал, без да уведоми УС на БФХГ, Камелия е предиздвикала Деспа Кателиева да пусне писмо до клубовете да прави нова селекция за жени-ансамбъл. След като разбрахме за това неуважително деяние, свикахме УС, на който се споделиха и други неща, особени касаещи тежки контузии на някои от състезателките, за които нищо не знаехме и които се опасяваха да приказват за контузиите си. Разделихме се с Камелия и разпуснахме тима, като някои започнаха лекуване, а други бяха не толкоз переспективни за бъдещите проекти за отбор дами Камелия незабавно стартира работа при Нешка. Защо си потегли от там не зная, не съм се интересувала.

Никаква “плесница ” не ни е блъснала Камелия със завоювания си златен орден на Европейското, тъй като нашият отбор не взе участие. Та нали самата Нешка написа, че в случай че сме взели участие, сме щеши да спечелим. Нещо си опонира, но сме привикнали, няма проблем. Днес ми споделиха, че турският отбор на международното в София е на 30- то място. Наистина не знаех. Вече поздравих Камелия, тъй като даже и с шест ансамбъла, даже и с груби неточности на любимците, златният орден си е златен! Защо не я поканихме, когато Ина се отхвърли? Защото Весела Димитрова при присъединяване на всички огромни кандидати на международно в МОНТПЕЛИЕ, като треньор на Швейцария ги класира 4-ти в многобоя, а на международната купа в Лисабон, отново при присъединяване на всички любимци завоюва бронзов орден. В многобоя на СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО В МОНТПЕЛИЕ съдебна експертиза КЛАСИРА на 8-мо място. Няма да подсещам, каква гражданска война направи Весела с ансамбъла ни!

Толкова за тази неистина с Камелия! Да е здрава и доста сполучлива с Турция!

Марияна Василева.

Беше треньор на отбор девойки. Тя също се показа доста добре и взе орден на Европейското. По това време Мария Гигова е президент. Аз бях ръководител и треньор в клуб “Илиана ”. Марияна работеше също при Нешка. Имаше доста положителни гимнастички. Веднъж в зала София ми сподели, че желае да стане треньор на дами. Аз се усмихнах и и споделих, че и аз ще аплайвам. Тя не подаде кандидатура. Аз станах треньор, тя потегли за Азербайджан. Много от състезателките на Левски потеглиха с нея. Защо напусна Левски и тя не знам, само че не е моя работа да разясня. Ние взехме квота за Лондон, тя не съумя. Стахме и международни първенци на обръчи и ленти. Взехме от три три медала. Бронз в многобоя и на топки. Марияна направи чудеса в Азербайджан! Не съумя да вземе квоти и за Рио. Но предходната година, в Баку, съумя.

Много сърце влага тази жена в работата си. Но плесница на това европейско и от нея нямаме. Ние взехме три медала, в това число и златен при девойките, а те не съумяха. Състезание е. Може би идващият път ще са те... При дамите сме 4-Та и 7-ма, а те 9-та и втората им не знам. И ние и те имахме доста нарушена подготовка. Така, че нито Камето, нито Марияна са ни зашлевили някакви мечтани от някого шамари. Е, задачата е РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ, но едва ли.

Успех и на Камелия, и на Марияна! България е в отлични връзки и с управленията на двете страни.

Камелия Игнатова - сега член на Семеен кодекс към БФХГ. Преди 10- дни ми се обади по телефона да ме поздрави за метода, по който работя и сподели, че е очарована.

Лили Игнатова. Работеше с две прелестни гимнастички Кристина Илиева и Габриела Кирова на Герена при Нешка. Не помня годината, само че ми се обади и сподели, че желае да се махне незабавно от там и да пристигна на Раковски. Разбира се, че направихме график, с цел да може да тренира, тъй като и двете девойки желаеха да се махнат с нея от Герена и главно от Нешка Робева.

Толкова за Лили

Мариела Пашелиева - асистент при мен като треньор. Ина застана на мое място и знаете какво реализира - безспорни международни първенци, европейски първенци, медалисти от Олимпиадата в Риослед

Мариела се разсърди, че избрахме Ина и се озова на мястото на Весела в Швейцария. Не и се получи там и я освободиха. С Адриана Дунавска постоянно сме били в отлични връзки. След Пекин изиска да замине за Франция и отпътува. По много справедливи аргументи и на нея не и се получи и я освободиха.

Май никого не съм гонила, а и изборът на УС на БФХГ всякога е бил верен.

За “резила ” на европейското.

На предишното се класирахме на 5-то и 15-то място в многобоя. На тазгодишното на 4-то и на 7-мо! Е, нещо не мога да схвана за напъните за неуспех

За Катри и короната от кошчето - грозно и истерично! Не сме знаели, че Кати е прекарала COVID-19. Беше доста зле, доста! 39,6 температура. Беше правила тест, само че се оказа негативен. Преди европейското правихме проби за Антитела. Оказа се, че тя има. Защо е в клуб Илиана? Никога не съм я канила. Тя пристигна при мен плачеща и молеща да отиде в клуб Илиана с думите: “ Никога не желая да се връщам там, на Герена! ”

И с други думи, само че ще ги спестя

Да, можехме да не позволяваме неточности на Европейското и да се класираме по-добр.е. Всички го чакаха, тъй като всички регистрират големия прогрес.Е, съревнование е. Само с три седмици подготовка на двете.

За Неви.... по-добре тя да опише. Има какво...

Аз единствено за статистиката При нас Неви стана носителка на международна купа, вицесветовна шампионка отборно, бронзова медалистка от международно. Да, контузи се съществено и това и повлия съществено.

За ансамбъла- за какво са се разболяли от COVID-19?

Стефи ми звънна по телефона с молба да пусне отговор на Нешка Робева. Беше написала прелестен отговор. Не и разреших. Състезателите няма да позволи да ги вкара в грозния спектакъл.

Статистиката с медалите ни я знаят всички.

Тежък е спорта ни, доста сложен.

Нешка сама се убеди, прекарвайки малко време като треньор на националния тим на Германия преди 2 години. Макар, че не участва на съревнование където игра Германия, треньор беше тя и ги класира на 16- то място от 17 тима. Да, тежко се работи. После работи и с Лъчи, с Лео и Рейчъл. На Рейчи класирания не знам, тъй като е обратно. Не, аз не зложелателствам, тъй като от години работя и знам какъв брой е мъчно. После Нешка ги остави и в този момент не знам кой работи с тях. Лъчи е при нас и работи старателно.

Каква е Истината с писанията на Нешка:

Кой милее за българската гимнастика през ФБ?

Да ни омаскари и принизи пред задграничните съдии, пред авторитетните хора и сътрудниците ни. Да ни скара с Марияна и Азербайджан, както с Камелия и Турция. Да неглежира работата на всички ни.

Е, да забележим ще успее ли.

Срамота, срамотия, срамотия, по този начин да използваш и да размахваш имената на треньори и състезатели....

И не забравяй, Нешке: Преди да атакуваш който и да е от треньорите ни и състезателите ни, първо ще би трябвало се сблъскаш с мен! Ще се подготвим за Олимпиадата!

Въпреки....

А за изгонени треньори и състезатели..... да може да се напише книга

Опитай се да си простиш!

Изпращам ти безусловната си обич!❤️

 Красен Кралев: Нешка Робева би трябвало да се научи да се подчинява Красен Кралев: Нешка Робева би трябвало да се научи да се подчинява
Обичам работата си и ще ми липсва министерското кресло. След това отново е мога да се занимава било като народен представител или като министър. Това к...
Наистина! "


 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР