И се сетих. Ами да, това е рефлексът на тоталитарната

...
И се сетих. Ами да, това е рефлексът на тоталитарната
Коментари Харесай

Евгений Кънев: Демократичната реакция изискваше да признаем грешките си и да направим нужните реформи

И се сетих. Ами да, това е рефлексът на тоталитарната Българска комунистическа партия против Запада.
Първата нервност, която помня беше при покушението против Папата. Как това било дело на Западните служби, а накиснали почтена България - лелееха непрекъснато Българска национална телевизия и Работническо дело. След това се оказа - без значение, че Антонов в действителност е може би употребен - че най-вероятно Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и нашите служби стоят зад покушението.

Втората нервност беше с Голямата екскурзия през 1989 година Българските турци бяха надали не упрекнати, че не си признават българските корени и по тази причина нямали място у нас - по този начин беше показано тяхното предпочитание да изоставен родината си, която им лиши имената. А Турция беше зложелател, който можеше всеки миг да ни нападне - и по тази причина няколко години имаше струпана войска към границата ни, припомням си войнишките години.
Имало е и доста други нервности - като обвиняванията към българските публицисти от Свободна Европа и Дойче Веле, че са родооотстъпници, работещи за Запада и против Родината си (отъждествена с комунизма).

Общото с Шенген?
Че упрекваме Запада за нашите лични нелепости и перверзни “патриотични каузи ” в нарушаване на общочовешките полезности в хартата на Организация на обединените нации.
Демократичната реакция изискваше да признаем грешките си, да създадем нужните промени и да водим дълга откровена дипломация със скептиците в Европейски Съюз, с цел да ни одобряват. А откакто това не е станало, президентът, вместо да написа глупави и лъжливи постове против Руте и Нидерландия, да уточни главния провинен, както го правеше години наред - ББ и ГЕРБ.

Но… Радев към този момент има друга игра и ББ към този момент е табу в неговите изяви, за разлика от новия му зложелател - Политическа партия. Защото избра лесното - да се подчини на силите на Злото, а у нас то постоянно е с Русия и против Запада, без значение от маските.
Впрочем, откакто започнах с нервностите на Българска комунистическа партия против Запада, ще ви напомня една належаща, само че изчезнала нервност. Тази от 1986 г - Чернобил. Защо? Защото злополуката беше породена от “братския Съюз на съветските социалистически републики ”. И соц патриотизмът отстъпи на дълбокото безмълвие.

По същия метод, по който бедствието, което ни носи през днешния ден Русия със своята война се премълчава или смекчава от тоталитарните рефлекси.
Които още ни ръководят.

 

Икономистът Евгений Кънев, Facebook

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР