И САЩ, и Германия смятат действията на Русия спрямо Украйна

...
И САЩ, и Германия смятат действията на Русия спрямо Украйна
Коментари Харесай

САЩ и Германия виждат заплаха за мира в Европа с действията на Русия срещу Украйна

И Съединени американски щати, и Германия считат дейностите на Русия по отношение на Украйна за предизвикателство за сигурността в Европа, разяснява държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън в сряда на конференция в Държавния департамент след среща с немския външен министър Аналена Бербок, оповестява ТАСС.

" И Съединените щати, и Германия преглеждат дейностите на Русия по отношение на Украйна като незабавно и незабавно предизвикателство за мира и стабилността в Европа. "

" Ние осъждаме натрупването на съветски военни сили на границата с Украйна, както и все по-острата изразителност на Москва, защото тя продължава да популяризира подправената версия, че Украйна се стреми да предизвика спор с Русия ", коментира Блинкън.

Той изясни, че му е трудно да си показа стартиране на газопровода " Северен поток 2 " при положение на руска инвазия в Украйна.

" В момента газът не тече по този водопровод. И ако Русия възобнови експанзията си против Украйна, тогава, несъмнено, ще бъде мъчно да си представим как газът ще минава в бъдеще ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР