И Русия е виновна за мигрантския натиск, на който е

...
И Русия е виновна за мигрантския натиск, на който е
Коментари Харесай

Полски генерал обвини Русия за мигрантския натиск срещу страната му

" И Русия е отговорна за мигрантския напън, на който е подложена нашата страна през последно време ", това сподели полският военачалник и някогашен пълководец на елитно въздушнодесантно поделение Роман Полко, написа Газета.ру.

" Това, че хиляди мигранти са пред прага на страна, която е членка на Европейския съюз и НАТО, се дължи освен на Минск, само че и на Москва. Руските управляващи пропуснаха през територията на страната си хиляди мъже, дами и деца от Близкия изток. Тези хора дойдоха в Беларус през Русия и в този момент се пробват да влязат в Европейски Съюз ", съобщи военният.

Полко също прикани Северноатлантическия алианс и 27-те да отговорят твърдо и уверено на по думите му: Опитите за потреблението на мигрантите за разрушение на инфраструктурата по границата Република Полша, правени от страна на управляващите в Беларус не без помощта на Русия.
свързани новини4281преди 15 часа
Както към този момент писахме, през вчерашния ден огромна група мигранти се опита да унищожи преградно оборудване на беларуско-полската граница и да проникне в членката на Европейски Съюз. Във връзка с това военното и вътрешно министерства във Варшава изпратиха в източните елементи на страната още въоръжени свои чиновници.

Днес в популации пункт Кузница Бялостоцка дойде и полският министър председател Матеуш Моравецки (на снимката).

По-рано беларуският президент Александър Лукашенко, съобщи че страната му повече няма да стопира незаконни мигранти да употребяват страната като директен маршрут към Европейски Съюз.

Повод за думите на водача в Минск бяха глобите, на Беларус от Брюксел, наложени през май. Европейски Съюз вкара ограничавания върху вноса на калиеви торове (основен артикул на беларуския износ), тютюневи произведения и други артикули поради ареста на опозиционера Роман Протасевич и приятелката му София Сапега на 23 май. Двамата бяха арестувани откакто аероплан на ирландската компания " Райънеър ", правил полет от Атина до Вилнюс, бе заставен да кацне изключително на аерогарата в Минск.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР