И промишленото производство, и строителството растат през август на годишна

...
И промишленото производство, и строителството растат през август на годишна
Коментари Харесай

Промишленото производство расте двуцифрено през август, строителството - по-малко

И промишленото произвеждане, и строителството порастват през август на годишна база, сочат данните на статистиката. Строителната продукция се подвига с 2.4% по календарно изгладени данни, а промишлената - с 10.8%.

При строителната продукция растежът се дефинира от позитивния ритъм както при гражданското/инженерното строителство, с записано нарастване от 3%, по този начин и при сградното строителство, където повишаването е с 2%. Спрямо юли сградното строителство пораства с 0.7%, а гражданското - с 0.4%.

На годишна база растеж на промишленото произвеждане, изчислен от календарно изгладените данни, е регистриран при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ с 19.9%, в добивната индустрия - с 15.8%, и при преработващата индустрия - с 8.9%.

Съществен растеж има при производството на компютърна и информационна техника, електронни и оптични артикули - с 52.4%, производството, некласифицирано другаде - с 43.5%, производството на текстил и произведения от текстил, без облекло - с 29%.

Най-голям спад е регистриран при: производството на питиета - с 31.7%, производството на съществени метали - с 21.6%, производството на транспортни средства, без коли - с 11.6%.

Спрямо юли растежът в добивната индустрия е със 17.6%, в преработващата индустрия - с 1.1%, и при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 1%.

Съществено нарастване в преработващата индустрия се следи при: производството на коли, ремаркета и полуремаркета - с 21.8%, производството на текстил и произведения от текстил, без облекло - с 12.%, производството на лекарствени субстанции и артикули - с 10%.

Значителен спад е регистриран при: производството на тютюневи произведения - с 23.6%, производството на железни произведения, без машини и съоръжение - с 20%, производството на транспортни средства, без коли - с 8.9%.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР