И при най-малката възможност 70% от младите албанци са готови

...
И при най-малката възможност 70% от младите албанци са готови
Коментари Харесай

70% от младите в Албания искат да напуснат страната

И при най-малката опция 70% от младите албанци са подготвени да изоставен страната и да заминат в някоя от страните от Евросъюза.
Това демонстрира отчет, оповестен от Националната мрежа за младите в Албания (ANYN) и CRCA Албания, в навечерието на Световния ден на младежта 12 август.
Алтин Хазизай, ръководител на CRCA сподели, че тази наклонност е с непрекъснат напредък и че отчетът е доказателство, че младежите на цялата територия на страната са изправени пред дефицит на обществени и стопански политики.
"Повече от обезпокоителен е фактът, че над 70 % от младежите желаят да емигрират в страните от Европейския съюз. Албанските жители не виждат вероятност в своята страна и виждат своя живот и техния прогрес в друга страна ", сподели Хазизай.
Една от главните аргументи, заради които младежите желаят да изоставен и да видят бъдещето си отвън страната, е безработицата. Последното изследване на Световната организация на труда слага Албания преди всичко по равнище на младежка безработица. Хазизай напомня, че по данни на Световната организация на труда 32% от младежите в Албания са безработни, съобщи БГНЕС.
По мотив Световния ден на младежта, CRCA и Националната мрежа за младите в Албания, наред с други неща, желаят от албанското държавно управление да извърши обещанието за обособяване на специфичен фонд от бюджета за осъществяване на проекта за деяние във връзка с младежта.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР