И при над 80% преброени протоколи, час след края на

...
И при над 80% преброени протоколи, час след края на
Коментари Харесай

Ердоган води в Турция - с малко според Анка, с много според Анадолу

И при над 80% преброени протоколи, час след края на изборния ден, в Турция не е ясно кой ще е идващият президент.

За момента държавната организация " Анадолу " оповестява за ясна победа на Реджеп Ердоган - с 52,93% на 47,07%. Частната " Анка " към този момент удостоверява, че Кемал Кълъчдароглу губи - на косъм, с 50,65% за настоящия президент, срещу 49,35% за вярата на опизоцията.

Чрез измененията в турската конституция през последния му мандат, Ердоган на процедура трансформира Турция от парламентарна република в страна с извънредно мощен президент. Икономиката пък е в най-сериозната инфлационна серпантина, и то още преди Коронавирус - от 2018 година, като лирата и тържищата постепенно се срутват.

Недоволството против Ердоган обаче наподобява не бе задоволително, най-малко на първи тур, когато той бе първи, въпреки и с недостатъчните 49,52%.  Кълъчдароглу получи 44.88% от вота, над 5% обра третия претендент, и в последните две седмици бе основно къде ще отидат гласовете от него.

Опонентът на Ердоган бе подсилен от необятно обединяване на опозицията, в добавка с една от най-прогресивните партии, а в последните две седмици завоюва поддръжката даже на част от крайните националисти - само че към този момент наподобява да е било незадоволително.

Очаквайте детайлности
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР