И при 1 лев, и при 5 лева партиите фалират.

...
И при 1 лев, и при 5 лева партиите фалират.
Коментари Харесай

ДПС избира американски модел за парите за партиите

И при 1 лев, и при 5 лв. партиите банкрутират. "Зависимостите и в двата разновидността са идентични. И при нула лв. също ", изясни в коридорите на Народното събрание ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи Йордан Цонев.

По думите му в случай че няма държавно финансиране, каквото има в цяла Европа, тогава би трябвало да се избере американският модел. И изясни - няма никакво държавно финансиране, само че той е отворен модел, финансира се от стопански субекти и жители - намерено финансиране и с гласност на средствата.

"След като обществото не е схванало, че държавното финансиране е по-евтино и транспарантно, ние ще предложим 0 лв. и намерено обществено финансиране от икономическите субекти и от жителите, със съответния надзор от гражданското общество и Сметната палата ", добави той.

Движение за права и свободи организира през днешния ден и първите съвещания с фармацевтичните компании по отношение на концепцията им за стесняване на ДДС-то за медикаменти, самун и други артикули. "Няма да създадем предложение, в случай че няма гаранции, че ще паднат цените ", изясни той. В четвъртък пък е срещата с производителите на самун, брашно и други

"За Данък добавена стойност първо ще има съвещания - в случай че ще има действително поевтиняване на потребителите го желаеме, в случай че няма - за кой го вършим? За производителите няма смисъл ", изясни и Пеевски. И разгласи, че е щастлив, че ръководещите са чули Движение за права и свободи за безплатните детски градини, за създаване на нови, както и за Данък добавена стойност на книгите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР