И през юни се удължава превантивната карантина на пътниците, които

...
И през юни се удължава превантивната карантина на пътниците, които
Коментари Харесай

Поредни промени: Гърция отменя карантината на два етапа - през първата и през втората половина на юни

И през юни се удължава превантивната карантина на пасажерите, които влизат в Гърция, а до 15 юни остава в действие възбраната за влизане в страната на жители на страни отвън Европейски Съюз, съобщи Българска телеграфна агенция.

Гръцката работа за гражданско въздухоплаване е издала серия от указания, с които осведоми пасажерите за възбраните, които са в действие.

По-конкретно карантината ще бъде анулирана на два стадия - през първата и през втората половина на юни. До среднощ на 14 юни ще бъде в действие правилото, че всички пасажери, в това число гръцки жители, които идват от чужбина, ще бъдат подлагани на наложителен тест за ковид.

Промени в последната минута: Гърция наложи 7-дневна карантина

Ако пробата е негативен, те ще би трябвало да останат под карантина в продължение на седем дни, а в случай че е позитивен - 14 дни.

От 15 до 30 юни тази процедура ще бъде прилагана единствено за пасажерите, които идват от страни с висока степен на заплаха от болест с ковид, както са избрани от организацията за въздушна сигурност на Европейски Съюз. Останалите ще могат да влизат в странат без ограничавания, само че е допустимо да им бъдат взети проби при идването в Гърция. Тестове ще бъдат правени на избран брой пасажери от всеки полет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР