И през ваканцията в двора на ОУ Христо Ботев“ в

...
И през ваканцията в двора на ОУ Христо Ботев“ в
Коментари Харесай

Фестивал на приятелството обедини деца от различни етноси в Ценово

И през ваканцията в двора на ОУ „ Христо Ботев “ в Ценово звучеше радостна детска шум. Проведе се последната демонстрация на Фестивала на другарството. Инициативата е част от плана „ Учим, творим и се забавляваме дружно “, финансиран  от Центъра за просветителна интеграция на деца и възпитаници от етническите малцинства (ЦОИДУЕМ).
Представители от четирите работни групи показаха част от наученото през образователната година. На спонтанната сцена първи се изявиха участниците от „ Приказна съкровищница “ с началник Диана Тодорова. Децата описаха известни национални приказки с благополучен край от разнообразни етноси, обединени в „ Градината на народите “.
Членовете  на „ Фолклорна етнопалитра “ под управлението на Емилия Билева решаваха кръстословица за националните традиции, празници и предания. Участниците от „ Работилница на другарството “ с началник Денислава Радинова доближиха до извода, че добродетелите при всеки народ са едни и същи. Най-много страсти и безредици провокираха спортните игри, показани от „ Спортуваме дружно “ под управлението на Теодора Кръстева. В конкуренцията се включиха освен участници в групата, само че и множеството от учениците. Организаторите бяха подготвили нетрадиционни дисциплини – носене на яйце с лъжица в уста, надпреварване с кокили и скачане с чували. Участници и фенове се забавляваха от сърце като приветстваха своите любимци.

Ръководителите на групи връчиха на участниците сертификати  и медали за сполучливия завършек на плана. Всички с интерес разгледаха и подредената фотоизложба за дейностите през образователния интервал.
„ Участниците в плана с дейностите се сплотиха към главната теза, че всички сме единни в многообразието. По този метод сред другите етноси се унищожават загради и се построяват мостове на другарството “, сподели Камелия Леонова – шеф на учебното заведение и началник на плана.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР