И през третото тримесечие на 2019 г. Теленор България запази

...
И през третото тримесечие на 2019 г. Теленор България запази
Коментари Харесай

Приходите на Теленор растат до 193 млн. лева през третото тримесечие

И през третото тримесечие на 2019 година Теленор България резервира наклонността за растеж на приходите и облагата преди налози, лихви и амортизации (EBITDA), която се наблюдаваше и през първата половина на 2019 г.

Общите доходи за тримесечието бяха 193 милиона лв., като означиха растеж от 1,6% по отношение на същия интервал на 2018 година, главно заради по-високия междинен доход от консуматор (ARPU). През обсъждания интервал, този индикатор се увеличи с 8%, спрямо третото тримесечие на 2018 година и доближи 15,90 лв..

Ръстът в общите доходи, в композиция с фокуса на компанията върху възстановяване на успеваемостта, доведоха до по-висока облага преди налози, лихви и амортизации (EBITDA) за тримесечието. Тя възлиза на 93 милиона лв., което е с 1,6% повече (на съпоставима база) по отношение на третото тримесечие на 2018 г.

В резултат на продължаващата наклонност на пазара за консолидация на SIM картите, броят на клиентите на Теленор означи лек спад през тримесечието в съпоставяне със същия интервал на миналата година и доближи 3,08 милиона клиента, от които 21% са консуматори на предплатени услуги.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР