И през този юли столицата ще посрещне серия от качествени

...
И през този юли столицата ще посрещне серия от качествени
Коментари Харесай

A to JazZ Concerts открива първата серия от джаз концерти в София този уикенд

И през този юли столицата ще посрещне серия от качествени джаз събития. 7-те специфични концерта от поредицата A to JazZ Concerts ще зарадват всички почитатели на музиката онлайн в три уикенда с някои от най-хубавите български реализатори. Вълнуващите срещи предстоят на лятната сцена на НДК – „ Платформа А6 “. Музикалното странствуване стартира на 3 юли с Белослава, продължава на 4 юли с „ Ангел Заберски квартет “ и на 5 юли с Теодосий Спасов и Влатко Стефановски. Началото е в 20 ч., а мястото е съобразено с всички защитни ограничения, включващи нужната отдалеченост, както и специфична дезинфекцираща кабина с озон.
Екипът на A to JazZ сплотява старания със Столична община и Национален замък на културата в желанието си да поддържа артистите в актуалната изключителна и нелека обстановка. 7-те събития са с стеснен потенциал, а всеки закупен билет е директна поддръжка както за бъдещето на самия фестивал A to JazZ, който тази година понесе сериозен удар, по този начин и за музикантите, чиято работа е мощно ощетена през последните месеци. Пропуските са към този момент в продажба в EpayGo, a програмата дава обещание незабравими споделени мигове.
3 юли (петък) е предназначен за стремително начало на A to JazZ Concerts с един друг фънки прочит на музиката на Белослава през последните две десетилетия. Нейни спътници ще са невероятните Антони Рикев, Радослав Славчев, Николай Данев, Елена Кокорска и Денис Попстоев. Те ще показват и част от новия пети студиен албум на певицата, която не стопира да омагьосва с един от най-обичаните и стоплящи гласове на родната сцена.
На 4 юли (събота) ще се насладим на завладяващите осъществявания на „ Ангел Заберски квартет “, формиран от Ангел Заберски-син (пиано), Мишо Йосифов (тромпет), Стоян Янкулов - Стунджи (ударни) и Борис Таслев (бас). Те са добре познати на публиката както дружно, по този начин и със своите самостоятелни изяви, обхващащи цялата палитра на джаз музиката. За първи път онлайн, след наложената премиера онлайн, ще можем да чуем новия им албум с авторска музика, с присъщите оптимистични джазови композиции и огромна доза майсторски импровизации.
В неделния ден на 5 юли Теодосий Спасов и Влатко Стефановски ще срещнат публиката със своето общо музикално търсене, което излиза отвън границите на обиграната виртуозност и зоната на комфорт, с цел да се трансформира в едно същинско премеждие на двама другари, разказващо приказки от културата на Балканите.

София е джаз, а насладата е споделена.
Очакваме Ви през месец юли, началото е този уикенд.
Подкрепете българската музика, забавлявайте се с A to JazZ Concerts!
Събитията от A to JazZ Concerts са част от Културния календар на Столична община, билетите са 7-те концерта са налични тук: https://epaygo.bg/epaygo/event/a%20to%20jazz
За повече информация следете уеб страницата atojazz.bg и формалната фейсбук страница на A to JazZ Festival.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР