И през този сезон груповата фаза на Шампионската лига ще

...
И през този сезон груповата фаза на Шампионската лига ще
Коментари Харесай

Шампионската лига отново ще бъде без българи

И през този сезон груповата фаза на Шампионската лига ще се премине не единствено без български тим, само че и без български футболист. Последният, който имаше късмет да стигне най-малко до плейофите за влизане в групите - Симеон Славчев, отпадна с " Карабах " в III квалификационен кръг. Националът игра до 73-тата мин. за азербайджанския първенец и бе първият заменен от отбора при домакинската загуба с 0:2 от АПОЕЛ. Кипърският отбор продължава напред с общ резултат 3:2. За " Карабах " най-малко има късмет да влезе в групите на Лига Европа, стига да в профил в плейофа северноирландския " Линфийлд ".

До плейофите в Лига Европа стигна и Васил Божиков, който игра цялостен мач с капитанската лента за " Слован " (Братислава) за триумфа с 3:1 на открито над ирландския " Дъндолк ". Словаците се класираха с общ резултат 4:1.

Иначе на крачка от групите в Шампионската лига изненадващо стигнаха " Цървена звезда " и " Краснодар ". Сръбският първенец стигна до дузпи с " Копенхаген ", откакто и реваншът в Дания приключи 1:1. При ударите воин стана вратарят Милан Борян, някогашен състезател на " Лудогорец ", който избави три дузпи и самичък вкара една за триумфа със 7:6.

" Краснодар " пък би с 3:2 като посетител " Порто " и стигна плейофите поради повече голове на непознат терен. " Дълбоко сме разочаровани. Мястото на " Порто " е в Шампионската лига, а не в Лига Европа ", промълви след мача треньорът на португалците Сержио Консейсао.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР