И през този летен туристически сезон засилените контролни действия по

...
И през този летен туристически сезон засилените контролни действия по
Коментари Харесай

Мащабна акция! Концесионери, апартхотели, атракции и заведения под прицела на данъчните това лято

И през този летен туристически сезон засилените контролни дейности по съблюдаване на българското законодателство ще се правят при интензивно взаимоотношение на органите на държавната и локалната власт. Предстоят доста взаимни инспекции като една от главните цели ще бъде смяна на държанието на задължените лица в посока непринудено съблюдаване на законите. Междуведомствен координационен център, разположен в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, ще синхронизира дейностите на контролните органи, оповестява " Флагман ".

Държавната и локалната власт ще подсигуряват сигурността и спокойното протичане на дейния летен туристически сезон по Южното Черноморие, само че ще се намесват изрично в случаите на заобикаляне на законодателството и опитите за укриване на налози и осигуровки.

Това стана ясно от извършена през днешния ден в Областната администрация в Бургас среща, проведена от Териториалната дирекция на Националната организация за приходите. На нея участваха шефът на НАП-Бургас Татяна Кънчева, губернаторът Вълчо Чолаков, шефът на Областната дирекция по сигурност на храните доктор Георги Митев, началникът на отдела " Охранителна полиция " към ОД на МВР-Бургас комисар Неделчо Рачевм, шефът на Инспекцията по труда в Бургас Павлин Васков, представители на морските общини и други

Срещата бе открита от регионалния шеф Вълчо Чолаков, който подчертава, че точно от положителното и дейно взаимоотношение сред държавната и локалната власт зависи в огромна степен триумфа в битката със сивата стопанска система.

От своя страна териториалният шеф на Национална агенция за приходите Бургас Татяна Кънчева разяснява, че с изключение на търсения дисциплиниращ резултат, лятната контролна акция на приходната организация ще способства и за образуването на почтена и равнопоставена за бизнеса конкурентна среда.

В главната си част оперативните инспекции ще бъдат осъществявани от екипи на Главна дирекция „ Фискален надзор “. В лятната акция на Национална агенция за приходите по Южното Черноморие ще се включат и командировани чиновници от вътрешността на страната.

„ Контролът ще бъде денонощен, разполагаме с задоволителен запас, с цел да бъдем ефикасни, имаме ясна стратегия и цели, за постигането им ще използваме разнородни способи и похвати. Важен е обаче не броят на актовете, а постигането на непринудено съблюдаване на законите “, разяснява по време на срещата началникът на отдел „ Оперативни действия “ Бургас при Главна дирекция „ Фискален надзор “ Даниел Вълканов.

Във фокуса на Национална агенция за приходите ще бъдат и концесионерите, хотелиерите, апартхотелите, атракционните и увеселителни паркове и заведения. Данъчните ще правят и неочаквани инспекции във връзка с обявяваната свободна леглова база по Южното Черноморие. Държавните контролни институции и общините ще обменят оперативна информация, която ще способства за успеваемостта на контролните дейности. От Национална агенция за приходите Бургас подсетиха, че при неиздаване на фискален бон, комерсиалният обект ще бъде запечатван за период до един месец.

В края на срещата участниците се сплотиха към мнението, че положителното и дейно съдействие сред държавната и локалната власт и навременния надзор, са съществени мотивиращи фактори за доброволното съблюдаване на българското законодателство.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР