И през тази година запазваме тенденцията за България като устойчива

...
И през тази година запазваме тенденцията за България като устойчива
Коментари Харесай

Ангелкова: Запазваме България като устойчива туристическа дестинация

И през тази година резервираме наклонността за България като устойчива туристическа дестинация и имам вяра, че с общи старания това ще продължи и през идната и идващите години. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на работна среща с контролните органи в Бургас. В диалога бяха разисквани междинните резултати от лято 2019 година, както и подготовката за летен сезон 2020. Домакин на срещата бе кметът на Община Бургас Димитър Николов, участваха представители на Министерство на вътрешните работи, Комисията за отбрана на потребителите, Регионална инспекция за опазване на околната среда, РЗИ, Национална агенция за приходите, Морска администрация и други организации, както и представители на туристическия отрасъл.

Това, което виждаме като наклонност от докладите на контролните органи, е, че нарушаванията по Южното Черноморие са намалели, съобщи министър Ангелкова. Спазват се условията безусловно всички преместваеми обекти да бъдат заустени, съблюдават се главните условия към местата за настаняване, регистрира се и спад на закононарушенията като обири в курортите.

В област Бургас 87 морски плажа са отдадени на концесия или чартърен. Нарушенията като цяло са по-малко по отношение на предходната година и се надявам и тази наклонност да продължи и идната година, осведоми министър Ангелкова. Тя уточни, че нередности през сезона са били засечени главно на 13 линии и те са свързани с по-малък брой спасители, недооборудвани медицински пунктове, както и спомагателни преместваеми обекти отвън утвърдената скица. На нарушителите са наложени наказания в общ размер над 180 хиляди лева По данните на отрасловите контролни органи всички проби за чистотата на водата са посочили, че тя е с чудесно качество.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР