И през тази есен Нова Броудкастинг Груп продължава да отстоява

...
И през тази есен Нова Броудкастинг Груп продължава да отстоява
Коментари Харесай

Нова телевизия покорява сезона с три нови хитови продукции

И през тази есен Нова Броудкастинг Груп продължава да отстоява позициите на медиен иноватор в телевизионния ефир. В праймтайм NOVA предложи напълно нови за българския пазар международни формати – „ Игри на волята “ и „ Маскираният артист “.

Есенната програмна скица е показателна и за уговорката на компанията да поддържа българските филми и сериали. През септември по NOVA започва най-новият български сериал – „ Пътят на достойнството “.

Според данните на самостоятелната интернационална пийпълметрична система Nielsen Admosphere Bulgaria напъните на медията са оправдани, защото през октомври NOVA още веднъж е най-гледаният ефирен канал измежду телевизионната публика в дейна възраст (18-49 г.).

Данните демонстрират също, че препоръчаното ново наличие тази есен се възприема все по-добре от феновете. Аудиторният дял на малкия екран в най-гледаното телевизионно време (17:30-23:59) през октомври е повишен с 11%, по отношение на началото на есенния тв сезон (06 -30 септември).

Същото съпоставяне, само че направено за втората по гледаемост телевизия, демонстрира противоположна взаимозависимост – данните за октомври са с 5% по-ниски спрямо началото на есенния сезон.



През октомври над една четвърт от дейната зрителска публика (18-49 г.) е предпочела всяка от основните праймтайм продукции на NOVA. В дните от понеделник до петък над 26% от същата публика пред тв приемниците е била с новия спортен формат „ Игри на волята “. С еднакъв аудиторен дял е и „ Пътят на достойнството “.

Кой стои зад маската – това е въпросът за над 25% от аудиторията в дейна възраст всяка съботна вечер, в която се чака да се разкрие следващата тайнственост в „ Маскираният артист “. Хитовата продукция на NOVA последните четири години - „ Откраднат живот “ - е желана от близо 30% от феновете на възраст 18-49 години.



Повишава се ползата към продукциите на Нова Броудкастинг Груп и в онлайн платформите на медийната компания. С най-вече видеогледания от началото на сезона са „ Пътят на достойнството “, „ Игри на волята “ и „ Откраднат живот “, като всяко от трите излъчвания има по над 3 млн. видеогледания, а „ Маскираният артист “ към този момент записа първия си милион гледания в play.nova.bg, nova.bg и vbox7.bg.



През месеца на горещи политически събития и предизборна акция, предшестваща изборите за локална власт, централната емисия вести на NOVA е най-гледаната в България измежду телевизионната публика в дейна възраст (18-49 г.). Новините на NOVA са със 7% по-висок аудиторен дял по отношение на емисията на втората по гледаемост телевизия.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР