И през следващото денонощие времето ще остане динамично, с температури,

...
И през следващото денонощие времето ще остане динамично, с температури,
Коментари Харесай

Динамично време ни очаква в следващите дни

И през идващото денонощие времето ще остане динамично, с температури, доста по-високи от нормалните.

Преносът на въздушни маси ще е от юг-югозапад. Ще е прохладно, изключително в Източна България и регионите, ситуирани северно от планините, където южният вятър ще се демонстрира и като фьон. Облачността над страната ще е раздрана, най-вече междинна и висока, съгласно прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология п, написа dnes.bg.

``
реклама

Над северозападните региони облачността ще е забележителна и там след пладне ще превали слаб дъжд. Сутрешните температури ще бъдат сред 7 и 12 градуса, в източните региони и в Предбалкана - до 14-16 градуса. Дневните температури ще бъдат най-вече сред 21 и 26 градуса. Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за ноември и още ще се намали.

Над Черноморието ще има разкъсвана междинна и висока облачност. Ще духа сдържан югозападен вятър. Максимални температури на въздуха 20-24 градуса. Температурата на морската вода е 17-18 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините ще има раздрана междинна и висока облачност. Ще духа мощен, по билата - и плевел, югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - към 18 градуса, на 2000 метра - към 11 градуса.

В четвъртък и в петък времето в страната ще бъде динамично, с температури, основно в Източна България, доста по-високи от нормалните за първата половина от ноември. В четвъртък вятърът в Западна България краткотрайно ще се обърне от запад-северозапад, на изток ще се задържи югозападен.

Превалявания ще има в крайните северозападни региони, а вечерта и през нощта против петък - на повече места в Западна България. Дневните температури ще са в необятни граници - от 13-14 градуса в крайните северозападни региони до 24-25 градуса - на изток.

В петък валежи ще има основно в Рило-Родопската област, над останалата част от страната облачността ще се раздира до слънчево време.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР