И през следващото денонощие ще се задържи облачно и дъждовно,

...
И през следващото денонощие ще се задържи облачно и дъждовно,
Коментари Харесай

Синоптик каза къде ще е най-страшно в петък КАРТИ

И през идващото денонощие ще се задържи облачно и дъждовно, като преваляванията ще продължат и през нощта против събота. Това заяви за " " дежурният синоптик в Националния институт по хидрология и метеорология (НИМХ) Георги Цеков.

В доста региони от Централна България ще са обилни по количество. Вятърът ще е слаб, в Източна България - сдържан от североизток.

Минималните температури ще са от 2-3° тук-там из високите полета на Западна България, където сутринта дъждът ще е подправен със сняг, до 14-15° по Южното Черноморие. Максималните ще са надлежно от 5-6° до 17-18°.

Под въздействие на приближаващия южно от страната средиземноморски циклон, атмосферното налягане ще се намали и ще бъде по-ниско от междинното за месеца.

Над Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури на въздуха ще са сред 15° и 18°, почти колкото е температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е към 3 бала.



В планините ще е облачно с превалявания от дъжд, над 1500 метра - от сняг, в утринните часове в Западна България и на по-малка височина. Ще духа сдържан вятър, най-вече от изток, по най-високите елементи на Рила и Пирин – мощен от юг. Максималната температура на 1200 ще е към 6°, на 2000 метра - към 0°.

Кодове за рисково време са оповестени за съвсем цяла България. Единствените области, за които няма издадено предизвестие, са Добрич и Варна.

В 16 области - Благоевград, Смолян, Кърджали, Хасково, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Разград, Търговище, Русе, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Плевен и Враца, предупредителният код е оранжев, а в 10 - Видин, Монтана, София област, София-град, Перник, Кюстендил, Силистра, Шумен, Бургас, Ямбол - жълт.



В събота преваляванията ще продължат, само че последователно ще отслабват. Вятърът ще бъде слаб до сдържан, ще се ориентира от север-северозапад, най-късно - в източните региони, където през по-голямата част от деня ще бъде югоизточен. Температурите ще останат без основна смяна и съвсем без дневен ход, по-високи в Източна България.

В неделя в западната половина от страната вятърът ще отслабне, в източната ще остане сдържан, от север-северозапад. Ще се задържи със забележителна облачност, към момента ще има слаби валежи от дъжд, само че на малко места. Ще остане хладно за средата на октомври, с минимални температури сред 6° и 11° и оптимални сред 11° и 16°.

В началото на новата седмица ще е съвсем без превалявания, облачността ще се раздира. Вятърът ще и в източните региони ще отслабне.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР