И през настоящата година Китай ще продължи да провежда активна

...
И през настоящата година Китай ще продължи да провежда активна
Коментари Харесай

Китай ще емитира облигации за 1 трлн. юана за борба с епидемията

И през актуалната година Китай ще продължи да организира дейна финансова и постоянна парична политика, съобщи министър председателят Ли Къцян в отчета си за работата на държавното управление, показан пред почналата през днешния ден в Пекин трета сесия на 13-то ОСНП. Това заяви Радио Китай.

През 2020 година предстоящият бюджетен недостиг ще надвиши 3,6%, а размерът му спрямо предходната година ще се усили с 1 трилион юана. Правителството възнамерява да емитира облигации на стойност 1 трилион юана, за справяне с последствията за стопанската система, породени от епидемията, като тази мярка е изключителна.

Ли Къцян съобщи също, че паричната политика на държавното управление ще бъде по-гъвкава. Ще се употребяват средства за понижаване на лихвения %, рефинансиране и други, както и ще усили доста по отношение на предходната година снабдяването с необятни пари и публичното финансиране.

За следващ път министър председателят акцентира, че Китай ще поддържа постоянен курс на юана на рационално равнище. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР