И през изминалата седмица служителите на Изпълнителна агенция по рибарство

...
И през изминалата седмица служителите на Изпълнителна агенция по рибарство
Коментари Харесай

Служители на ИАРА с нови успешни акции в страната

И през миналата седмица чиновниците на Изпълнителна организация по риболовство и аквакултури /ИАРА/ в страната се регистрираха с сполучливи акции против противозаконния улов на риба . Бе извършен и опознавателен урок в детска градина, който има за цел за цел да разпространява практикуването на виновен лов на риба измежду най-малките .

В сряда чиновниците от бранш „ Рибарство и надзор “-Добрич са ревизирали автомобил след подаден сигнал от жители . Проверката посочила, че водачът транспортира свеж калкан с общо тегло 53 кг. На нарушителя е формиран Акт за определяне на административно нарушаване /АУАН/, а рибата е конфискувана и дарена на Социалния патронаж в Шабла.

Последвали са още инспекции във водоемите на територията на област Добрич, при които контролните органи са открили две лица , извършващи любителски лов на риба без да имат билети .

През седмицата е осъществена и рутинна инспекция по вода на язовир Камчия , при която контролни органи на ИАРА към бранш „ Рибарство и надзор “-Бургас са открили сложени в работно състояние три броя мрежи с обща дължина 150 метра. В тях е открита риба от типа шаран и сом , която е освободена и неотложно върната във водата . При осъществената инспекция е открит и изваден рибарски апарат от типа „ парагад “, който е конфискуван за заличаване

В четвъртък на брега на река Дунав се организира събитие с близо 340 деца от детска градина „ Снежанка “, техните родители и екипа на детската градина . То бе осъществено с поддръжката на общинската фондация „ Русе-град на свободния дух “ и е под наслов „ Деца с огромни сърца-доброто стартира от нас! “.

 Детски празник
Детски празник. Снимка: ИАРА

По покана от уредниците на събитието, на детския празник участва и чиновник на ИАРА от бранш „ Рибарство и надзор “-Русе, който срещна най-малките участници с главните правила за осъществяване на виновен лов на риба , както и популяризирането му, освен като занимание за всяка възраст, само че и като пристрастеност и ентусиазъм .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР