И през днешния ден се отчитат множество опити за телефонни

...
И през днешния ден се отчитат множество опити за телефонни
Коментари Харесай

Нова вълна опити за ало-измами с тел 09/112

И през днешния ден се регистрират голям брой опити за телефонни измами. В рамките на миналите 24 часа са засечени над 10 опита извършени на територията на Пазарджик и околните села, като главната група са още веднъж възрастни хора, сигнализират от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик.

Използва се класическата скица позната на проверяващите. Обажда се чужд /обикновено мъж/ на стационарен телефон и се показва за служител на реда. Той изяснява на пенсионера, че разполага със лист, който сякаш и телефонните измамници имали, а в този лист попадал адреса и телефона на възрастния човек насреща. В хода на диалога мнимият служител на реда обаче изяснява, че ще подхващат ограничения и телефонните измамници ще бъдат хванати. За задачата обаче било належащо да се даде на полицията каквато парична сума или полезности има възрастният човек. Те щели да се употребяват са " примамка " на измамниците, а след залавянето на нарушителите ще им бъде възобновена назад. За да наподобяват още по безапелационни, те споделят на жертвата да позвъни на телефон 09 112 /или някакъв различен телефон/, с цел да се убеди, че в действителност това са хора от полицията. Измамниците не затварят линията насреща и по този начин диалогът продължава още веднъж с тях без пенсионерът насреща да знае това. Ако индивидът се усъмни в истинността на казаното от измамниците следват закани и закани за живота на жертвата или на членовете на неговото семейство.

Апелираме към жителите да не се доверяват на позвънявания на непознати без значение за какви се показват. Да не дават пари, скъпи предмети и движимости за потребностите на който и да било. Ако има сходни позвънявания, дано се свържат със свои близки, родственици или съседи. Ако това е невероятно дано се обадят на телефон 112 или на кварталния служител на реда.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР