И през 2023 г. ще има протести. Едната причина е

...
И през 2023 г. ще има протести. Едната причина е
Коментари Харесай

Димитър Манолов размаха пръст: Протести и през 2023 година!

„ И през 2023 година ще има митинги. Едната причина е затварянето на мини „ Марица Изток ” – това са задължения, които сами си постановяваме. Защо – не е ясно? ”, запита и си отговори Димитър Манолов – президент на КТ „ Подкрепа ”, в изявлението на „ Твоят ден ”.

„ Тези задължения се поемат в нарушаване на законодателството. Защо правораздавателните органи не са се намесили? ”, запита той.

" И за приходите ще стачкуват синдикатите ", сподели водачът на КТ „ Подкрепа ”.

" Увеличението на цените подгони процесите на инфлацията, хората няма по какъв начин да не се безпокоят от това, " посочи той.

„ Опасявам се за либерализацията на цените на тока ”, сподели той и планува, че това също е тематика, която може да изведе хората на улицата.

Относно Плана за възобновяване и резистентност, Манолов сподели: Едни хора поименно в България чакат парите по ПВУ. Тези пари до нас и до вас няма да доближат, сподели Манолов. Идеята на просмукването – когато един от горе вземе парите, те ще стигнат до долу, не е вярна, няма да доближат до нас, добави той.

„ Притесняват ме рецесиите, които се натрупаха в енергетиката. Някакви хора, с цел да вземат някакви пари, са на път да закрият вътрешната енергетика и концепцията да бъде сменено на един от нуклеарните реактори на АЕЦ „ Козлодуй ”, сподели Манолов.

Той съобщи и още едно значимо терзание: Едно от изискванията за запазване на отработеното нуклеарно гориво от Русия е, че някой ден те ще ни го върнат. Това извънредно ме тормози.

„ Няма защо да се ядосваме, в случай че ПВУ не успее. Не България, едни съответни хора от България – тях ги стяга обувката. Тази година българската енергетика е произвела облага равна на парите по ПВУ. Историята със затварянето на реакторите на АЕЦ „ Козлодуй ” и смешното обезщетение се повтаря едно към едно ”, предвижда Манолов.

Относно дейностите на 48-ия парламент, той съобщи: Нещата, които правят в пленарна зала, се отразяват най-често отрицателно. Не се знае кое е болшинството, коя е неговата воля. Всеки ден се вършат някакви болшинства по разнообразни проблеми. Конфигурациите се трансформират.

„ Не съм сигурен, че концепцията да имаме държавно управление непременно, е добра концепция ”, разгласи синдикалистът.

„ В Народното събрание се появиха някакви народни представители, които се оказаха врагове на бедните хора ”, сподели той във връзка разногласията за повишението на минималната работна заплата (МРЗ).

„ Когато се увеличи МРЗ, тя избутва нагоре и останалите елементи. Това е логиката на повишението на всички приходи през МРЗ. Най-сериозният инструмент се употребява в синдикални организации и подписани групови трудови контракти ”, добави Димитър Манолов.
ТЕМА преди 4 дни 1360 преди 27 дни (обновена) 876 преди 1 месец 706
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР