И през 2019 година не залагаме увеличение на местните данъци

...
И през 2019 година не залагаме увеличение на местните данъци
Коментари Харесай

Фандъкова: 2019 г. не залагаме увеличение на данъците, 90% от автобусите ще са нови

И през 2019 година не залагаме нарастване на локалните налози и съществени такси, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова на семинар за представянето на проектобюджета на Столична община за 2019 година.

" 184 млн. лв. повече са личните ни доходи ", уточни тя. " Предложението ни е да се одобряват минимални прагове за колите и парцелите в курортните селища ", посочи още тя във връзка последните промени в закона. Най-много пари в бюджета на столицата са заделени за градския превоз - 447,9 млн. лв., а 306 млн. от тях са за строителството на първия и втория сектор от третата метролиния.

" Нашето предложение все още е проектобюджетът на Столична община за 2019 година да бъде в размер на 1 милиарда 623 млн. лв. ". Това сподели кметът на Столична община /СО/ Йорданка Фандъкова по време на представянето на плана за бюджет на Следствен отдел към окръжна прокуратура за 2019 година в Правец. По думите й финансовата стратегия, която се разписва в бюджета, е в размер на 551 млн. лева като от тях 58 % са средства, които са защитни и привлечени от европейските стратегии. Техният размер е 324 млн. лева

Йорданка Фандъкова уточни, че общо за превоз и транспортна инфраструктура се плануват 447,9 млн. лв., като 306 млн. лева са отделени за строителството на първия и втория сектор на третата линия на метрото. Тя разгласи, че идната година ще бъдат пуснати в употреба първите 8 км от бул. " Владимир Вазов " до " Красно село ". През 2020 година ще бъдат подготвени и идващите 4 км. По този метод метрото ще доближи до Околовръстния път при Горна баня. Там сега се построява и ж.п. гара, с цел да има връзка с интермодерен терминал, добави столичният кмет.

" Средствата, които предвиждаме за строителството на метрото за идната година, които са в размер на 306 млн. лв., включват и общинското финансиране, което е в размер на 82,5 млн. лева ", заяви Йорданка Фандъкова. Тя добави, че останалите средства са обезпечени по Оперативна стратегия " Транспорт ".

За построяването на ремонта на съществени улици и булеварди, в които влизат и 15 огромни обекти, средствата са 47,5 млн. лева, уточни Фандъкова. 38 млн. лв. са заложени за ремонт и поддръжка на улиците на територията на цялата община. Предложението е да бъдат вложени 4,5 млн. лева за построяването на улично осветяване, сподели още кметът на Следствен отдел към окръжна прокуратура.

32,8 млн. лв. са планувани за закупуването на 13 нови трамвайни мотриси. Отделно, дружно с общинското сдружение " Столичен автотранспорт ", ще се влагат към 100 млн. лв. за закупуването на нови рейсове, добави Фандъкова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР