И през 1995 г. и сега съдбите на Мирча Луческу

...
И през 1995 г. и сега съдбите на Мирча Луческу
Коментари Харесай

25 години по-късно: Мирча Луческу отново хвърля Андреа Пирло в огъня

И през 1995 година и в този момент орисите на Мирча Луческу и Андреа Пирло се преплитат с цялостна мощ. 75-годишният румънец, който е най-възрастният треньор с тим в групите на Шампионската лига, ще се изправи против някогашния си състезател довечера в мач от първия кръг на шампионата.

" Динамо " Киев приема " Ювентус " в Украйна в мач, наподобяващ на бойно кръщение за Пирло. Бившият полузащитник пое " бианконерите " през лятото, часове след уволнението на Маурицио Сари.

Ръководството реши да се раздели с италианския експерт след отпадането на 1/8-финалите в Шампионската лига от " Олимпик " Лион, а от Пирло се желае да изведе " Юве " до върха, който от 1996 година остава надалеч от торинския гранд. Първата стъпка обаче би трябвало да бъде направена в негостоприемния Киев.

Тази вечер ще бъде забавно както на терена, по този начин и край страничната линия, защото точно Луческу е треньорът, при който Пирло записва първите си минути като професионален футболист. На 21 май през далечната към този момент 1995 година румънският експерт пуска в игра против " Реджана " 16-годишният младеж на " Бреша ", който се трансформира в най-младия състезател на отбора с дебют в Серия " А ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР