И премиерът Гълъб Донев коментира идеята на служебния кабинет да

...
И премиерът Гълъб Донев коментира идеята на служебния кабинет да
Коментари Харесай

И Донев заговори за таван на надценките на храните, не казва обаче откога

И министър председателят Гълъб Донев разяснява концепцията на служебния кабинет да бъде въведен нормативен таван на надценките на съществени храни - от 50 до 100 от базисната потребителска кошница, който да е най-много 10% сред закупната и продажната цена на щанд. Припомняме, че пръв за неоповестените до неотдавна планове на страната и вицепремиер с сектор икономическа политика Христо Алексиев.

" Няма таван на цените на питателните артикули, има таван на надценките. Видяхме други страни, които се пробваха да вкарат таван на цените и не съумяха - появиха се други практики, които в действителност доведоха до по-фатални последствия, в сравнение с това, което предлагаме ние ", разяснява министър-председателят след, проведена от работодателската организация АИКБ. 

Донев бе безапелационен още - няма война против комерсиалните вериги, а само осветляване на нелоялните търговски практики. " Война на никого не сме оповестили ", отсече той.

" Тази марка, както бе оповестено още в самото начало, ще следи цените по цялата верига през производителите, доставчиците и търговците на едро, през складовете на едро, до щанда, с цел да се видят къде са най-големите надценки ", отговори на въпрос на News.bg министър председателят.

Но въпреки и запитан неведнъж, Донев обаче не конкретизира от кой момент могат да влязат в действие въпросните ограничения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР