И премиерът Бенямин Нетаняху, и основният му конкурент Бени Ганц

...
И премиерът Бенямин Нетаняху, и основният му конкурент Бени Ганц
Коментари Харесай

Партията на Нетаняху води след преброени 80% от подадените гласове в Израел

И министър председателят Бенямин Нетаняху, и главният му съперник Бени Ганц оповестиха победа на вчерашните парламентарни избори в Израел, само че политическият деец от десницата, наподобява, е напът да получи рекорден пети мандат отпред на страната, заяви Ройтерс.

Частични резултати при преброени 80 % от подадените гласове демонстрират, че партия "Ликуд " на Нетаняху печели 38 места в 120-местния парламент. Това е с 8 места повече, в сравнение с предходните избори през 2015 година.

Центристката партия "Синьо и бяло " на Ганц ще получи 36 места, оповестиха уеб сайтът на Кнесета и израелски малките екрани няколко часа след края на изборния ден.



Въпреки че никоя партия не събира болшинство от местата в Народното събрание съгласно сондажите, Нетаняху е в добра позиция за образуване на съдружно държавно управление с десни фракции, означи Ройтерс.

"Това е нощ на колосална победа ", сподели Нетаняху пред ликуващите си поддръжници в централата на "Ликуд ". Зад него гръмнаха фойерверки, а брачната половинка му Сара го приветства и го целуна. "Той е вълшебник ", скандираше публиката.

Ако завоюва, 69-годишният Нетаняху може да стане най-дълго служилият министър председател в 71-годишната история на Израел.



Тези избори бяха за него битка за политическо оцеляване поради обвиняванията против него в корупция.

"Ние сме спечелилите ", сподели Ганц, някогашен шеф на въоръжените сили, който взе участие в първите си избори. "Искаме да благодарим на Бенямин Нетаняху за службата на нацията ".

Политически анализатори обаче предизвестиха, че е прекомерно рано да се каже с акуратност какъв е изходът от вота, защото остават доста часове до финалното броене на гласовете, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР