И ПП обявиха в позиция, че информацията, че ще приемем

...
И ПП обявиха в позиция, че информацията, че ще приемем
Коментари Харесай

И ПП обявиха в позиция: Фалшива новина е, че ще приемаме бежанци

И Политическа партия оповестиха в позиция, че информацията, че ще приемем бежанци с цел да влезем в Шенген, е подправена вест.

SafeNews разгласява позицията им:

“Няма нови условия, свързани с броя на мигрантите от Сирия и Афганистан, които България ще записва като страна членка на Шенген. Страната ни ще продължи, както и до момента, да ползва Регламента Дъблин, подписан преди повече от 10 години ”, декларират от Политическа партия

От партията цитират какви са резултатите от спазването на регламента през 2023 година, съгласно данните на Държавна организация за бежанците при Министерския съвет:

Заявените входящи прехвърляния от Австрия към България са 193, като действително осъществените от тях са 113

Общо 55 от осъществените прехвърляния от Австрия към България са трансферирани посредством проведени 11 чартърни полета.

Разпределението на трансферираните лица през 2023 година по националности е както следва: Сирия (69), Афганистан (24), Мароко (17), без поданство (1), Иран (1), Турция (1).

От Политическа партия акцентират, че битката с дезинформацията ще бъде значима задача на държавното управление тази година

“Добрата вест е, че по пътя към цялостната интеграция на България в Европа обстоятелствата обезоръжават подправените вести и пропагандата ”, декларират още от партията.

Още вести четете в категорията България 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР