И последният труп – този на италианеца Мирко Вичини, беше

...
И последният труп – този на италианеца Мирко Вичини, беше
Коментари Харесай

Концесионерът на моста в Генуа поиска прошка, обеща да вдигне нов за 8 месеца

И последният мъртвец – този на италианеца Мирко Вичини, беше открит отдолу под руините на срутения мост в Генуа. С това броят починали стана 42. Преди това беше премахнат от листата на търсените немец, за който нямаше вести – оказа се, че той е жив и се намира отвън Генуа. През нощта бяха открити и телата на тричленно семейство.

В деня на погребението с държавни почести на 19 от жертвите групата концесионер на моста «Аутостраде пер л’Италия» изиска амнистия от Генуа и италианците.

«Не бяхме способни да ви засвидетелстваме своятa непосредственост, за което ви молим от цялото си сърце за амнистия. Ние можем и би трябвало да дадем доста на Генуа», сподели основният изпълнителен шеф Джовани Кастелучи. Според него е проведен фонд от средства за първа нужда в интерес на фамилиите на жертвите, който ще бъде ръководен от кметството на Генуа.

Целта на групата е да даде началото на «сериозен и стабилен» план за допустимо най-бързата реорганизация на моста. Според него в границите на осем месеца ще бъде опустошен остарелият и да бъде вдигнат нов мост от стомана. Ще бъдат заличени и жилищата под моста, заради което всичките им жители ще бъдат обезщетени от компанията.

Правителството, кметствтото на Генуа и област Лигурия отпуснаха още 38 млн.евро за незабавни потребности на потърпевшите. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР