И последният контингент от блокираните в чужбина летовници след фалита

...
И последният контингент от блокираните в чужбина летовници след фалита
Коментари Харесай

И последните клиенти на Томас Кук се прибират във Великобритания

И последният контингент от блокираните в чужбина летовници след банкрута предишния месец на английския туроператор " Томас Кук " ще се приберат в Обединеното кралство. Това ще стане с полети, заминаващи през днешния ден. По този метод се поставя завършек на най-голямата мирновременна интервенция за репатриране на английски жители, съобщи Ройтерс.

Британската Гражданска въздухоплавателна администрация разгласи, че се чака 4800 души да се приберат с 24 полета през днешния ден. Последният полет ще бъде от Орландо, Флорида, за Манчестър и се чака да кацне на следващия ден заран, предава Българска телеграфна агенция.

Директорът на въздухоплавателната администрация Ричард Мориарти съобщи: " За първите 13 дни сме основали нужните условия за връщането в Обединеното кралство на към 140 000 пасажери и показваме задоволството си от обстоятелството, че 94 % от летовниците са се завърнали вкъщи в деня на в началото избраната дата на заминаването си ".

Британският министър на превоза Грант Шапс беше декларирал, че държавното управление ще търси способи да възвърне част от разноските по връщането на туристите вкъщи както посредством трети страни като да вземем за пример застрахователите, по този начин и посредством активите на банкрутиралата компания.

На 23 септември, единствено броени часове, откакто най-старият туроператор в света не получи нужното съглашение от кредиторите, с цел да продължи активността си, английската Гражданска въздухоплавателна администрация предприе интервенция " Матерхорн " за връщането във Англия на 150 000 души.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР