И последният ден на Световната купа по конен спорт –

...
И последният ден на Световната купа по конен спорт –
Коментари Харесай

Пореден успех за България на Световната купа по конен спорт

И последният ден на Световната купа по конен спорт – прескачане с трудности, се оказа сполучлив за България след чудесното показване на четиримата ни национали Ангел Няголов с кон Чакотаго, Антон Дацински с Бамби, Ивайло Бонев с кон Каунт Ебони и Руслан Петков с Ен Вож. Те приключиха на крайното второ място в отборната дисциплинираност – Купа на нациите и по този начин си осигуриха присъединяване във финала на Купата, който ще бъде през юли в Атина, с присъединяване на 8-те най-хубави страни от Дивизия 2 на Европа.

След първия манш нашите бяха преди всичко с 8 наказателни точки и цялостните трибуни на конната база „ Ген. Крум Лекарски” чакаха с неспокойствие второто излизане на всички ездачи, с цел да се дефинира и крайното класиране. За България Антон Дацински мина чисто по паркура и публиката стана на крайници, само че незабавно след него също с 0 наказателни точки финишира унгареца Ищван Мате с кон Чакрин. Останалите състезатели от Румъния, Турция, Италия и Гърция направиха по няколко неточности и беше ясно, че който не сгреши от България и Унгария, той ще завоюва трофея. Ивайло Бонев беше втори за родните ездачи и записа 8 нак.точки поради рухването на 2 препяствия. Унгарецът Мариан Хигис с Касал беше безукорен и излезе без наказване. Руслан Петков нямаше шанс във този втори манш и записа 12 наказателни точки. Софие Барнош завърши също с 0 и това беше края на борбата, тъй като под внимание се взимат трите от общо четирите резутата. Нямаше смисъл за четвърто унгарско излизане на паркура, след три нули, само че за България трябваше да забележим и Ангел Няголов, който мина чисто и записа нула, като по този метод „ изтри” 12 точки на Руслан Петков. В последна сметка България приключи с 8 наказателни точки и второто място, което дава право на присъединяване в Атина. Трети стана отборът на Румъния. След тях са Италия, Турция и Гърция.
Освен, че почитателите на конния спорт бурно приветстваха и изживяваха всяко скачане на българите, най-емоционални бяха спечелилите от през вчерашния ден от Купата на нациите при децата. Четирите ни ездачки Ивана Ангелова Ася Петрова, Елиза Чолакова и Ая Митева стискаха палци и подскачаха от неспокойствие от самото начало. Малко преди този момент вицепрезидентът на БФКонен спорт доктор Крум Рашков им направи неочакван подарък, като по микрофона ги поздрави още един път за вчерашния триумф и им подари по една от модерните тротинетки да карат през лятото.

В днешното Гран При за деца – самостоятелно (височина на трудностите 125 см) Ая Митева с кон Каро Апелативен съд се класира трета, а Елиза Чолакова с Карина Борана на второ място. Победител стана Никол Мускалу (Румъния), която имаше неповторим шанс и с 2 десети от секундата пресече финала по-бърза от Чолакова. Изпитание „ Медиум Тур”, което беше и Европейска подготовка преди шампионата в Будапеща(26-30 ) юни тази година беше извоювано по ослепителен метод от Ангел Няголов с кон Санваченто. Българинът приключи за 60.4 секунди своята езда по паркура, на втората позиция Моника Мартини ( Гърция) с кон Летс Хоуп – 61.7 секунди, трети е Сандор Антал ( Румъния) с кон Шилаж.

Наградният фонд на Световната купа беше 50 000 евро, който ще бъде разпределен на ездачите съгласно техните класирания в обособените тествания от първия до последния ден на шампионата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР