И последните метални гаражи в район „Северен” отиват в историята.

...
И последните метални гаражи в район „Северен” отиват в историята.
Коментари Харесай

Голям град се справи с гаражните клетки

И последните железни гаражи в регион „ Северен” отиват в историята. Само за две седмици над 20 ламаринени кафези са били отстранени непринудено от ползвателите им. Години наред пловдивчани са чакали до последно, въпреки заповедта за премахването им да е влезнала в действие още през 2018 година, напомнят от Trafficnews. Решението за демонтажа на металните кафези в целия град пристигна през септември 2017 година, взето от Общински съвет – Пловдив. Разпоредбата стартира да се ползва от идната година, като съвсем всеки квартал бе изчистен от гаражите.

Почти всички гаражи изчезнаха от регионите, само че в „ Северен” не престават да се виждат сходни уреди. Само на една локация – ул. „ Иван Рилски”, бяха заведени 17 каузи против заповедта, защото притежателите не желаеха да се разделят с тях.

Така години наред гаражите заемаха извънредно доста място, изключително в квартали с взрив на строителството или с проблеми с паркирането.

Само за седмица на улиците „ Амбарица” и „ Мизия”, както и междублоковите пространства на бул. „ Васил Априлов” пред номер 146 и 148 и бул. „ Дунав”, се освободиха стотици места. На жителите в региона бе даден период до един месец да отстранен металните кафези.

Подобна е обстановката към Френската гимназия и на улица „ Иван Рилски”. Там срокът за ремонт бе 31 октомври.

Преди дни чиновници на администрацията са обхождали регионите, с цел да съблюдават дали се извършва заповедта.

И към днешна дата към момента има извършители. Неколцина са бетонните гаражи, които към момента заемат по две места на разнообразни местоположения. Медията ни научи, че въпросните уреди ще бъдат наложително отстранени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР