И полицейските служители подготвят протест в деня, в който официално

...
И полицейските служители подготвят протест в деня, в който официално
Коментари Харесай

И полицаите ще протестират в деня на официалното откриване на председателството на ЕС

И полицейските чиновници приготвят митинг в деня, в който публично ще бъде намерено българското председателство на Съвета на Европейски Съюз – 11 януари. Това се схваща от известие на най-големия полицейски профсъюз – Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР).

Полицейските чиновници приготвят серия от митинги, първият от които ще бъде в четвъртък, сред 16.30 и 17 часа. Те ще " посрещат " делегациите на членовете на Европейската комисия с винили на кръстовището на бул. " Брюксел " и бул. " Цариградско шосе " и на Орлов мост. Протестните дейности ще продължат в 18.15 часа в региона на Народния спектакъл " Иван Вазов ", където от 19.30 ч. ще се състои церемонията по откриването на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. От СФСМВР упорстват за нарастване с 15% на главните хонорари на работещите в системата, обвързване на заплатите със социалноизмерим индикатор и нов Закон за Министерство на вътрешните работи.

За 11 януари в столицата са планувани и други митинги. Сутринта, до момента в който Народното събрание заседава, пред постройката му ще се организира мирна проява в поддръжка на Истанбулската спогодба, а вечерта природозащитници за четвърти път ще показват в центъра на София против измененията в проекта за ръководство на Пирин.

Следващият полицейски митинг ще бъде на 25 януари, когато в София е планувана среща на министрите на вътрешните работи от Европейски Съюз. Протестът ще стартира в 11.00 часа в региона на НДК.

Успоредно с това от полицейския профсъюз не престават акцията с билбордове с послания, ориентирани към идващите европейски делегации.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Европредседателството (32)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР