И подполковник, командвал мобилизацията на войници в руския Далечен Изток

...
И подполковник, командвал мобилизацията на войници в руския Далечен Изток
Коментари Харесай

Мистериозна смърт: Ръководещ мобилизацията в Русия е открит мъртъв

И подполковник, командвал мобилизацията на бойци в съветския Далечен Изток е открит мъртъв. Става въпрос за тези, които Владимир Путин подреди да бъдат мобилизирани и да се бият в Украйна.

Сега тялото на подполковник Роман Малик, комисар на град Партизанск на към 150 км източно от Владивосток, е намерено върху ограда. Официалната версия по съветските медии е за самоубийство, само че в съветските телеграм канали това се слага под подозрение.
“Роднините на мъжа не имат вяра, че той е решил да се самоубие.
Той е бил адаптивен, самонадеян ”, написа един консуматор. Малик е взел участие в задачи в Чечня и като комисар е отговарял за активизирането на бойци за фронта в Украйна.

На 17 октомври пък кметът на Москва Сергей Собянин разгласи, че “частичната ” готовност в съветската столица е завършила. Военният комисар на града Максим Локтев добави, че се преустановяват всички издирвателни действия против укриващите се и никой от тях повече няма да бъде преследван. Но московчани имат аргументи да се съмняват, че това дава отговор на истината.

След изказването на Собянин
мобилизацията няма да завърши,
просто тъй като липсват законови гаранции за това. В нито един нормативен документ, в това число в указа на президента Владимир Путин не е посочен броят на хората, които се планува да бъдат мобилизирани, нито срокът, в който това би трябвало да стане.

Според адвокати явно Собянин просто се пробва да ограничи недоволството измежду московчани от противозаконните дейности на полицията. Униформените причакват минувачите на входовете на метростанциите и в жилищните кооперации, с цел да им връчат повиквателните. Неговите думи нямат никаква правна мощ и не обезпечават никакви гаранции, предизвестяват те по тази причина жителите на съветската столица би трябвало да чакат, че всичко ще продължи както и до момента.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР