И Пловдив е пред грипна епидемия. Утре от 13:00 ч.

...
И Пловдив е пред грипна епидемия. Утре от 13:00 ч.
Коментари Харесай

Следобедните новини от Пловдив, Пазарджик и Смолян на 18.01.2024 г.

И Пловдив е пред грипна зараза. Утре от 13:00 ч. ще бъде призован Областен действен щаб за противопоставяне на епидемии от грип и остри респираторни болести. Председател на щаба е регионалният шеф доктор инж. Илия Зюмбилев. Директорът на РЗИ Пловдив доктор Сийка Димчева ще показа общата картина на заболеваемостта в Пловдивска област. Приетите решения ще станат ясни час измежду сбирката в Областната администрация.

„ Сега е точният миг за верен прочит на историята и мястото на паметника „ Альоша “ е време да бъде преосмислено от пловдивчани “. Това сподели в общинският консултант от ПП-ДБ Владимир Славенски. Той добави, че с сътрудниците си, внесли предлагането за премествене на мономента, са очаквали сходни протестни дейности като тези в София, където се случи премахването на паметника на Съветската войска. Славенски бе безапелационен, че това никога не е претекст да се откажат от предлагането си.

Отново престъпен случай от Цалапица. Възрастна лидерка е в болница, откакто дрогиран водач се блъсна в колата ѝ. На кръстовище в селото товарен автомобил „ Мерцедес “, ръководен от 26-годишен мъж, лишил преимуществото и блъснал странично „ Ауди “, карано от 65-годишна жена. Тя е под лекарско наблюдаване. Мъжът е тестван с уред за приложимост на опиати, който реагирал позитивно на четири разнообразни типа дрога. Взета му е кръв за химически разбор. Той е арестуван за 24 часа.

27-годишен служител на реда е в болница откакто пострада при злополука в Смолянско. Пътният случай сред кола и товарен автомобил е станала на пътя Смолян-Пловдив, на 2 км от село Соколовци. Полицаят, гражданин на село Момчиловци, управлявайки лекия си автомобил „ Ауди “, при втурване по мокра пътна настилка на десен завой се блъска в насрещно движещия се товарен автомобил „ Мерцедес “, с полска регистрация, с лидер 45-годишен жител на Република Казахстан. Вследствие на конфликта е потърпевш лидерът на лекия автомобил, като се е наложило пожарникари да режат ламарините на колата, с цел да го извадят. Той е превозен до Смолянската болница с фрактура на таз и травма на бял дроб, без заплаха за живота.

Полицията в Пловдив търси причинители на телефонна машинация. Жертвата е възрастен пловдивчанин, от който са отнети над 10 000 лв.. Пенсионерът получил позвъняване от привиден служител на реда, който му съобщил, че негов непосредствен е задържан, тъй като при злополука умъртвил дете. За да избегне виновният лидер наказателна отговорност, трябвало да се платят 200 хиляди лв.. Признавайки, че не разполага с такава огромна сума, обезпокоеният мъж извършил последвалите указания – подготвил пакет с наличните си пари и ги предал на явил се малко по-късно пред дома му чужд. Същата вечер осъзнал, че е излъган и алармирал в полицията.

Извършител на обир над стара жена е арестуван от чиновниците на реда в Пловдив. 88-годишна пенсионерка се оплакала в полицията, че на ул. „ Васил Левски “ чужд я повалил на земята и издърпал чантата ѝ, в която имало 160 лв.. Заради получени контузии при рухването, пострадалата е настанена в болница. Броени минути след похищението криминалистите заловили 25-годишния причинител, с регистрации в полицията и осъждан за обири.

Хванаха малолетно момче да краде пари от фитнес зала в Пловдив. На 7 и 14 януари клиенти на спортния център подали сигнали, че шкафчета им били разрушени и отмъкнати парите им. Общо от двамата пострадали са отнети към 800 лв.. В хода на инспекциите е открито, че създател на похищенията е младеж, който направил признания и възстановил откраднатите суми.

Криминалисти от Районното ръководство във Велинград откриха причинител на дръзка домова кражба. Апашът е разрушил прозорец на къща и отмъкнал към 14 000 лв., неголяма сума в евро и няколко златни бижута. Не след дълго служителите на реда влезнали в дирите на причинителя, който се оказал 44-годишен гражданин на софийското село Лозен. Той е арестуван.

За по-малко от час нощес в полицията в Асеновград се озоваха двама причинители на хулигански прояви. Минути преди 20 ч. в районното ръководство e арестуван 27-годишен гражданин на града, блъснал на улицата чужд минувач. Около 21 часа е задържан и 48-годишен мъж, който влезнал във физическа разпра с охранител в игрална зала. Срещу двамата мъже са формирани бързи производства.

Информации на Тина Соколова, Адриан Кулев и Петър Тодоров
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР