и пиарката на бившия премиер Бойко Борисов Севделина Арнаудова бил

...
и пиарката на бившия премиер Бойко Борисов Севделина Арнаудова бил
Коментари Харесай

Чатът на Гешев с Pi Ar Sevi Boiko бил от възпитание

и пиарката на някогашния министър председател Бойко Борисов Севделина Арнаудова бил от вежливост. Това е записано в прокурорското разпореждане, с което се отхвърля следствие по случая.

Негов създател е Венцислав Фердинандов, някогашен прокурор в спецпрокуратурата, а неотдавна зам.-шеф на плевенската окръжна. Постановлението, коeто подадe сигнала.

За чата по време на правна комисия в Народното събрание на 10 септември се разбра, откакто фотоси от няколко разнообразни ъгъла бяха оповестени от депутати от комисията. На тях се вижда, че Гешев получава известие от Арнаудова, в което попада и името на депутата от ГЕРБ Александър Николов.

Главният прокурор дава отговор с емотикон. Нито Гешев, нито Арнаудова отхвърлиха връзката, водена в приложението " Телеграм ".

Не било комфортно, само че той е учтив

По време на дебатите в Народното събрание Гешев получил и няколко позвънявания от чиновници в прокуратурата, написа в постановлението.

На тях отговарял с къси известия, тъй като бил зает.

" Наред с другите позвънявания, в хода на дебата, господин Иван Гешев получил текстови известия от лицето Севделина Арнаудова от гр. София, за което същият знае, че се занимавала с обществена връзка към Министерски съвет до 16.04.2021 година По тази причина лицето било записано в телефонния му справочник по метод подобен, че да му подскаже коя е тя и с какво се занимава (Pi Ar Sevi Boiko). С първото известие Арнаудова посочвала името на изказващия се е момента народен представител от ГЕРБ – А. Николов. Предвид течащия спор, макар че не било комфортно да комуникира, от образование, господин Гешев дал отговор сбито на известието със знак – така наречен " емотикон ", изяснява прокурорът.

Няма проблем

Проверката по случая е осъществена единствено за 13 дни, скорост, забележителна за прокуратурата.

Самият Гешев е дал персонално пояснение, в което е декларирал, че познава Арнаудова, само че не знае дали против нея има каузи. За това е ревизирал прокурорът Фердинандов – против пиарката няма каузи, не е и осъждана.

Гешев е споделил още, че персоналният му телефон е " обществено прочут и той не може да управлява лицата, които му звънят ".

Тъй като Арнаудова не е осъждана и против нея няма преписки и каузи, изказванието, че основният прокурор е злоупотребил с властта си в нейна изгода е неуместно, заключава Фердинандов.

Който снима, нарушава права

И до момента в който за Гешев няма проблем да си чати с Арнаудова, по-различно стои въпросът със снимащите го. Според проверяващия прокурор снимането на преписка им нарушава тяхно главно право, обезпечено от конституцията – обезпечена цялост на персоналната преписка и връзка.

Снимането на чата е даже закононарушение, показва прокурорът. Но заради законови спънки той не може да образува такова дело, тъй като компетентността е на друга прокуратура – районната.

Това не е първият път, в който прокуратурата дава знак, че се интересува повече от снимащите, в сравнение с сниманите. Преди няколко, че сходна инспекция е била формирана в районната прокуратура в София.

Проверка въпреки всичко е имало

Прокурорска инспекция против Арнаудова въпреки всичко е имало, само че все още на връзката с Гешев тя е била завършена.

И по този случай сигналът е на " БОЕЦ ", само че касае различен проблем – в софийското село Бистрица. Този сигнал е подаден през предходната година, само че от " БОЕЦ " споделят, че са получили отговор едвам в този момент.

В това разпореждане се показва, че Арнаудова и брачният партньор ѝ Делян Димитров са купили парцела с заем. Той е член на управителния съвет на " Булгартрансгаз ". Проверката открила, че през 2019 година, когато е провиснал заемът, фамилията е имало месечен приход по над 13 хиляди лева

Тази инспекция е завършила с отвод да се образува дело още през предходната есен. Досега прокуратурата не е съобщавала за резултатите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР