И петимата задържани по случая с изоставен край Локорско камион

...
И петимата задържани по случая с изоставен край Локорско камион
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР с подробности за задържаните по случая „Локорско“

И петимата арестувани по случая с зарязан край Локорско камион с мигранти са престъпно проявени . Това сподели извънредно в „ Интервюто в Новините на ” основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. ком. Петър Тодоров.

„ Това е един в действителност драматичен случай. Към миг а има арестувани 5 лица. Всички те са престъпно проявени с множеството престъпни прояви . Две от тях имат голям брой прояви за трафик на мигрант и ”, посочи той.

Заподозрените уредници на групата имат две досъдебни производства за предходната година. По едното от тях им а условна присъда от 5 месеца отнемане от независимост, акцентира основният секретар на Министерство на вътрешните работи. Гл. ком. Тодоров акцентира потребността от законови промени и призна, че у нас доста дребен % от присъдите са ефикасни.

Двама от тях са арестувани в Бургас, а други двама - в София . Те остават в ареста за 24 часа, към момента не са им повдигнати обвинявания. Зам.-главният прокурор посочи, че полицията е заловила обвинените в личните им домове. Единият от обвинените живее в близкото село Чепинци. Домът му се претърсва за предмети, уличаващи активността. Според следователите точно той е управлявал камиона. 

По информация от източници на NOVA единият от арестуваните е с прякор Делкото . Той е осъждан за каналджийство. Последно е бил арестуван през 2017 година Неговата роля при трагичния случай, станал в петък,  била обвързвана с организацията на трафика. Вече бил разпознат от няколко афганистанци , оживели е камиона. 

Делкото е женен за афганистанка, чийто брат живее в Истанбул и праща групите мигранти към България.

Телата на 18 бежанци бяха открити в камион край софийското село Локорско. Сигналът в Министерство на вътрешните работи за зарязан товарен автомобил и група хора към него е постъпил към 14.15 ч. Няма данни за пътен случай, оповестяват от полицията. Камионът бил с търговски номера.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР