И партиите, и отделните личности се опитват да реализират нещо

...
И партиите, и отделните личности се опитват да реализират нещо
Коментари Харесай

Янев: Трябва да си отговорим на въпроса дали искаме редовно правителство

„ И партиите, и обособените персони се пробват да осъществят нещо посредством опциите, които имат - идния трети мандат, само че и не затварят вратата за вероятни предварителни избори ”, сподели ръководителят на „ Български напредък ” и някогашен длъжностен министър председател Стефан Янев.

По думите му обаче би трябвало да се търсят благоприятни условия за сформиране на подобен вид структура, която да дава отговор на потребностите на хората.

Той назова смяната в „ този звук на борба, с който стартира работа 48-ото Народно събрание ” „ обикновено политическо говорене ” и акцентира, че водачите на партиите показват мнението на самите политически обединения.

Според него ходът на Бойко Борисов да предложи Христо Иванов за министър председател, само че след сключване на нов публичен контракт, е търсене на взаимоотношение, което, по думите му, е главната роля на партиите в Народното събрание.

Бившият длъжностен министър председател акцентира, че присъединяване във властта не е приоритет за БВ. Янев беше безапелационен, че партията ще организира диалози с всички политически обединения, които имат подготвеност да сформират постоянен кабинет.

„ Основната ни задача сега е да отговорим желаеме или не да има постоянно държавно управление. Което е противоположната страна на момента дали не мина задоволително време за къси парламенти и служебни държавни управления и до известна степен закъснение на развиването на страната. В последните 2 години по ред аргументи икономическото развиване е забавено. Поне 2 години ще трябват да се насмогне ”, сподели в студиото на „ Здравей, България! ” още водачът на „ Българския напредък ”.

Янев съобщи подготвеност за съществено отношение ако третият изследователски мандат бъде връчен на „ Български въход ”.

„ Въпросът е дали бихме употребявали по оптимално положителния метод, в случай че мандатът пристигна при нас. Казвам да. На България е нужно държавно управление с небосвод, с дълго- и средносрочни цели. Ако погледнем календара - имаме локални избори наесен, които е добре да се провеждат от постоянно държавно управление ”, разяснява той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР