И от Космоса се вижда, че положението е кафяво. Тези

...
И от Космоса се вижда, че положението е кафяво. Тези
Коментари Харесай

Законно ли е да накажем незаконното?!

И от Космоса се вижда, че ситуацията е кафяво. Тези думи на Виктор Николаев се отнасят до екокатастрофата поради тръба с отпадни води във Варненското езеро, само че в действителност отразяват не просто местен управнически проблем, ами народен!
Прокуратурата ревизира прословутият запис с гласа, наподобяващ на този на Бойко Борисов и употребяващ цветни, цветущи и изцъфтели думички по адрес на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева и ръководителя на Надзорния съвет на " Еврохолд " Асен Христов. Това сподели основният прокурор Иван Гешев.
Само че какво ревизира – дали записът бил СРС и дали е манипулиран. С други думи, в случай че не е постоянно СРС, основанието да не бъде употребен вероятно в съда по закон е налице. Т.е., невалидно доказателство за нередности – поради закона.
От социална позиция обаче въпросите са два. Първо, Бойко Борисов ли приказва? Второ – в случай че отговорът е " да ", по кое време прокуратурата ще му повдигне обвиняване за корист с власт – поради приказките по какъв начин ще го размаже тоя, " Еврохолд "?
Ако е законно, е притеснително, съобщи по здрач на 17 юни Борисов. А в случай че не е, какво е? То и в случай че е законно, кой ще се тормози? Точно тук е разковничето – дали законът и моралът в България съответстват? Съгласно общата доктрина на правото, то почива на основата на морала като категория, която се трансформира доста постепенно във времето. Само че се трансформира, не е безконечна константа. А политиката е отражение на морала – и когато там се вършат непрекъснато неща, които минават безнаказано, се утвърждава новият морал, който законите почват да отразяват.
От двата абсурда – със записа и със фотосите, Борисов обаче може да почерпи мощ. По-точно, от този със фотосите. Фотографията по какъв начин спи провокира инстинктивно състрадание – когато човек спи, е най-беззащитен и е инстинкт да считаме, че това е положение, в което никой не трябва да бъде притесняван – положение даже на непорочност.
Но остава въпросът – КОЙ? И дали в действителност е единствено един този, който в този момент усилва температурата? Обаче въпросът, който интересува мен, допускам и доста хора, е – ще има ли определяне на обстоятелства и правдивост? Не тази, която се лее на конференции и брифинги, а тази, която я няма цялостен преход!
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР