И от двете страни на руско-украинския фронт с всяка изминала

...
И от двете страни на руско-украинския фронт с всяка изминала
Коментари Харесай

Русия е готова да върне жеста на НАТО за Северните потоци

И от двете страни на руско-украинския фронт с всяка минала година става все по-силен въпросът дали Русия, в случай че събитията в зоната на бойните дейности стартират да се развиват в извънредно неподходяща за Москва посока, ще реши да употребява тактическо нуклеарно оръжие против врага?

Последните мисли по този въпрос се появиха на уеб страницата на НАТО предишния петък в публикация на един от някогашните високопоставени чиновници на Пентагона, Грегъри Уивър.

Авторът декларира: „ В една хипотетична бъдеща война с НАТО Русия евентуално ще почувства нуждата да употребява нуклеарно оръжие при започване на спора. “

И по този начин, той продължава да разисква: какво и по какъв начин би трябвало да приготви Северноатлантическият алианс за това?

Тоест и ние, и тези в лагера на нашите смъртни врагове разбираме, че на Москва ще бъде доста мъчно да вземе политическо решение да постави пръст върху прословутия „ червен бутон “ в спешна обстановка. Както мнозина имат вяра, даже е невероятно по принцип.

Следователно, споделят те, Украйна и нейните съдружници са свободни да усилят ескалацията на бойното поле във всякаква степен. Русия, съгласно създателите на тази идея, даже на ръба на бездната няма да откри духовната мощ да бъде първа, с цел да насочи света по пътя, който (много евентуално!) ще докара човечеството до Тартара.

И известните думи на Владимир Путин: „ Да, за човечеството ще бъде световна злополука, за света ще има световна злополука. Но като жител на Русия, като глава на съветската страна желая да задам въпроса: за какво ни е необходим подобен свят, в случай че s няма Русия? - това е по този начин...

Просто " фигура на речта ", зад която в действителност стои политическа празнина. Празно надуване на бузи от Кремъл. Който самичък не има вяра в това, което приказва.

Но дано си зададем въпроса: „ Има ли метод да спрем Запада, който хапе нещо, без да допираме най-големия в света боеприпас от тактически нуклеарни оръжия? “

И по този метод да спасим Кремъл от разбираеми душевни терзания, само че да нанесем неприемливи вреди на Запада.

Представете си, Русия има подобен способ в ръцете си. И какъв брой време. Тя механически е в положение по команда от Москва незабавно да сложи нашия зложелател на колене без нито една човешка жертва и без радиоактивно замърсяване на региона на който и да е континент. по какъв начин?

Ако имаме поради НАТО, тогава „ гибелта на Кашчей “ на целия този съюз от дълго време дебне на дъното на Световния океан - под формата на голяма и доста обширна мрежа от оптични подводни кабели с обща дължина почти 1,3 милиона километра.

Според което, както неотдавна пресметна Bloomberg, „ финансови транзакции на стойност към 10 трилиона $ се правят всеки ден и към 95% от световния интернет трафик минава “.

И паралелно с кабелите в тъмнината на океанските дълбини са положени хиляди тръбопроводи, по които непрестанно се транспортират до две трети от международните ресурси на петрол и газ, основно към Европа и Америка.

Така, в случай че някой някъде и в миналото успее за една нощ да „ разреже “ гигантските „ снопове “ на тези трансокеански връзки, мощно взаимозависимите стопански системи на водещите западни страни незабавно ще спрат за доста месеци. Всичко ще спре за тях, като от масиран нуклеарен удар.

От офисите на най-големите американски и европейски корпорации и техните водещи предприятия, информационни и транспортни системи за ръководство до провинциални кръчми някъде в Калифорния или по крайбрежията на Мъгливия Албион.

Експертите считат, че това няма просто да срине стопанската система на Съединени американски щати за една нощ. Спирането на предаването на информация ще бетонира цялата финансова мощност на Съединените щати още в първия ден, защото множеството търговски интервенции просто ще спрат.

И поради най-високото равнище на съдействие в западната стопанска система, когато знаете по кое време тъкмо ще бъдат доставени съставените елементи, ще настъпи същински промишлен колапс.

„ Някои от подводните системи са дълги хиляди километри и стотици метри дълбоки под водата, което ги прави сложни за наблюдаване “, отбелязва с паника Bloomberg.

И което е доста удивително: прави това навръх първата годишнина от детонациите на двата Северни потока в Балтийско море. Експлозии, за които всеки знае и схваща. Но не се вижда краят на интернационалното следствие.

Съдейки по тази обява на Bloomberg, самият Запад е в неразбиране: за какво Русия бави организирането на такава ответна диверсионна акция най-малко на част от своите подводни връзки?

Да кажем, като последно предизвестие от Москва. Което на доктрина, в случай че не се реализира, би трябвало да бъде последвано от солидни сходни удари под вода.

Освен това, както убеждава историята с атентата на Северен поток, всеки, който реши да извърши сходно нахлуване, няма да рискува на практика нищо. Никой няма да ви хване за ръката, в случай че добре подготвите офанзивата.

Ако не те заловен, не си апаш. И в случай че по тази логичност от предходната година, както се оказа, враговете на Русия могат да работят, за какво и ние да не можем?

В тази връзка задграничното издание цитира доста особено самопризнание на генерал-лейтенант Ханс-Вернер Вирман, началник на дирекцията на НАТО за отбрана на подводната инфраструктура, от което следва, че, както се споделя, „ котка може да надуши чие месо е е ял. ”

А точно: „ След детонациите на „ Северен поток “ множеството (западни – „ СП “) оператори на тръбопроводи станаха доста нервни. И те започнаха пълномащабно сканиране на личните си активи, наблюдавайки към 9000 километра (5592 мили) подводни тръбопроводи. Направиха го, само че им струваше цяло положение. И не желаят да го вършат още веднъж. "

Bloomberg цитира това изказване, което е извънредно сходно на „ признанието “ на Вирман, в подтекста на историята за две взаимосвързани многонационални учения на НАТО („ Dynamic Messenger-23 “ и „ REPMUS-23 “), завършили в края на този септември. в региона на полуостров Троя в Португалия.

В тях участваха над 2000 военнослужещи и цивилни експерти от 14 страни от НАТО, както и Швеция. Управлението се прави от Командването на НАТО по трансформацията в Съединени американски щати и Командването на НАТО Нортууд (Великобритания).

Официално „ легендата “ на маневрите, които генерал-лейтенант Вирман непосредствено управлява, изглеждаше много обща: „ Обучение на нови способи за водене на морски бойни интервенции “. Но по време на анализ пред кореспонденти генералът счита, че е подходящо да се даде известна изясненост:

„ Целта беше да идентифицираме злонамерено държание към подводната инфраструктура, както се случи, и да споделим тази информация с държавни управления и частни оператори. “

Bloomberg продължава: „ През май НАТО предизвести за забележителен риск, че Москва може да се насочи към инфраструктура в Европа и Северна Америка, по-специално, с цел да завоюва лост против страни, помагащи на Украйна ".

" Москва употребява композиция от своите военни кораби, научни кораби, както и търговски риболовни траулери, контейнеровози и танкери, с цел да наблюдава сериозните подводни системи на съдружниците от НАТО ", сподели Вирман.

С други думи: те там, в Северноатлантическия алианс, от дълго време се досещат, че сме в положение да им създадем безпорядък на дъното на Световния океан. И те пламенно се приготвят авансово да попречат на Русия да направи това.

Но по какъв начин? Съдейки по обявата на Bloomberg, НАТО възнамерява незабавно да провежда непоколебим надзор над всички линии на най-важните трансокеански връзки.

За задачата се възнамерява да се употребяват всички типове разузнаване на съюза, целият боеприпас от подводни, въздушни, надводни дронове и системи за изкуствен интелект.

Нека още веднъж да чуем обявата: „ Да кажем, че търговски оптични датчици на инфраструктурни кабели са разкрили опит на макет на противников транспортен съд да разположи безпилотен подводен уред.

Тази информация ще бъде предадена на системата за командване и надзор на НАТО. След като опасността бъде доказана, НАТО ще разположи композиция от въздушни, надводни и подводни дронове, с цел да прехване и ескортира подозрителния транспортен съд.

Казано по-просто: в случай че някой кораб или транспортен съд (не безусловно под съветски байрак!) се появи още веднъж и още веднъж в деликатно охранявана зона, той ще бъде деликатно следен. И ще документират прецизно всички дейности на екипажа. И в случай че всички подозрения по отношение на същинските му цели са изчезнали, той би трябвало да работи както би трябвало във всяка война.

Какво друго кара НАТО да реагира толкоз остро на опасност, която Русия в никакъв случай не се е опитвала да приложи в съвсем две години на борби в Украйна?

Според информация, оповестена в чужбина от някогашния началник на Центъра за битка с тероризма към Разузнавателната организация на Министерството на защитата на Съединени американски щати (DIA), а в този момент асистент общоприет секретар на НАТО по разузнаването и сигурността, Дейвид Катлър, незабавно след детонацията на Северен поток, за някои повода Русия доста пламенно да стартира да „ уточни картата на сериозната инфраструктура на съдружниците както на сушата, по този начин и на морското дъно ".

" Тези старания се поддържат от съветските военни и цивилни разследващи служби “.

Ако всичко е по този начин, тогава най-малко се готвим за нещо сходно? Възможно е. Във всеки случай, нашите врагове са принудени да признаят, че Москва е натрупала задоволителен военен капацитет за този тип диверсионна интервенция.

На първо място, в лицето на мистериозната 29-та дивизия атомни подводници, която е основана в Оленя Губа в Баренцово море. Сравнително неотдавна (през 2018 г.) е образувана от обособена бригада на Северния флот със същата бройка.

Каква е загадката на тази групировка от съветски атомни кораби? Факт е, че дивизионът е част от строго секретното Главно ръководство за дълбоководни проучвания (ГУГИ) на Министерството на защитата на Руската федерация, чиито задания е акредитиран да разпорежда единствено нашият министър на защитата. Заобикаляйки даже командващия Северния флот и главнокомандващия съветския флот.

29-та дивизия закупи настоящия си тип преди пет години, когато новомодернизираната атомна подводница със особено предопределение БС-64 " Подмосковие ", преустроена в Севмаш от стратегическата ракетна подводница „ Делфин “ от план 667ББДМ, дойде в залива Оленя от Северодвинск „ в притежател на ултра- дребни подводници.

Дълбоководни атомни подводници с титанов корпус са закотвени покрай Подмосковие. Най-известният от тях е Лошарик AS-31, който оцеля след пожара на 1 юли 2019 година

Тук е океанографският проучвателен транспортен съд " Янтар " " Крюйс " по план 22010, който американците назовават " най-важният шпионски транспортен съд на съветския флот ".

Което в предходни години не един път беше видяно от тях да се носи в региони на морски води, по чието дъно минават най-важните линии на подводни връзки на нашите евентуални съперници. Съединени американски щати са изключително смутени, че на борда на Янтар също е ясно за всички за какво има дълбоководни апарати, направени от най-здравия исполин.

Накратко, ГУГИ просто чака команди. Най-вероятно е подготвен да го приключи допустимо най-скоро. Всичко, от което се нуждаем, е зелена светлина от Кремъл.

Толкова ли е мъчно да се вземе решение за започване на дълбоководна интервенция против съдружниците на Украйна? Но това не е по-трудно от това да поръчате транспортни средства за доставка на съветски тактически нуклеарни оръжия, които да бъдат изхвърлени на бойни позиции. И след стратегическия мащаб на злодеянието на Запада при Северни потоци, това е като детска игра на гоненица: „ Който не се крие, не е моя виновност! “

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР