И новоизбраният вицепрезидент на САЩ Камала Харис се ваксинира днес

...
И новоизбраният вицепрезидент на САЩ Камала Харис се ваксинира днес
Коментари Харесай

И Камала Харис се ваксинира: Благодарна съм на учените, че това е възможно!

И новоизбраният вицепрезидент на Съединени американски щати Камала Харис се имунизира през днешния ден против COVID-19 онлайн по малкия екран. Това се случва в миг, когато бъдещото държавно управление на определения за президент Джо Байдън желае да увеличи доверието към имунизацията, въпреки да предизвестява, че ще минат месеци преди имунизациите да станат налични за всички, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Сенатор Харис, която е щерка на негър ямаец и индийка , ще се трансформира във втората звезда с малцинствен генезис в Съединени американски щати, която си слага ваксина против коронавир2уса, откакто същото направи хирургът Джероум Адамс на 18 декември.

Самият Байдън си сложи първата доза от имунизацията също онлайн по малкия екран предходната седмица.

Харис бе имунизира с имунизацията на " Модерна " от здравна сестра с защитна маска в медицински център в югоизточната част на столицата Вашингтон - регион с преобладаващо чернокожо население.

" Почти нищо не усетих ", сподели смеейки се Харис, откакто й бе сложена имунизацията в лявата мишница.

 Снимка: AP/БТА

" Искам да окуража всички да се имунизират - това е релативно безболезнено, безвредно е и в действителност става въпрос за опазване на човешки живот. Вярвам на учените ", добави новоизбраният вицепрезидент.

" Изключително съм признателна на нашите здравни служащи, учени и откриватели, които направиха този миг вероятен ", написа по-късно Харис в Туитър.

Тя посъветва всеки да направи същото, тъй като от това зависят доста животи.

“I trust the scientists. It is the scientists who created and approved this vaccine. I urge everyone, when it is your turn get vaccinated ”

US Vice president-elect Kamala Harris has been given the Covid-19 vaccine
— BBC News (World) (@BBCWorld)

Ваксината на " Модерна " е двукомпонентна и изисква слагане на две дози за цялостна отбрана от вируса.

Джо Байдън, който встъпва в служба на 20 януари и също към този момент се ваксинира обществено, съобщи, че ще трансформира битката против ковид, заразил повече от 19 милиона и лишил живота на над 334 000 американци, собствен основен приоритет. Екипът му сложи специфичен акцент върху значимостта да се насърчи разпределянето на ваксини и имунизацията измежду цветнокожите групи, представители на които са изключително тежко наранени от ковид.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР